Κριτική Τσουρουκίδη στην τακτική της προηγούμενης εβδομάδας

 Κριτική Τσουρουκίδη στην τακτική της προηγούμενης εβδομάδας

Ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο νέος δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη με τον «Τόπο της ζωής μας» κ.  Κώστας Κουνάκος και ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης μίλησαν χθες -επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών στην Καβάλα- στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Από τις δηλώσεις τους ξεχωρίζουμε την έμμεση διακριτική αλλά και συγκεκριμένη κριτική που άσκησε ο κ Τσουρουκίδης στην προεκλογική τακτική της Δημάρχου και στους χειρισμούς του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής. Σχετικά με τις παραλίες καμία από τις οποίες του δήμου Καβάλας δεν είναι έτοιμη για το καλοκαίρι, ζήτησε λίγη ακόμη υπομονή. Υπεραμύνθηκε των παλαιότερων δηλώσεων του, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Καβάλας δεν πρέπει να ασχοληθεί με την ακτή της Καλαμίτσας. Ο Κώστας Κουνάκος δήλωσε πρόθυμος για συνεργασία με το νέο Δήμαρχο. Ο Θόδωρος Μουριάδης δεν ξέχασε όσα έγιναν εις βάρος του την περασμένη Παρασκευή. Ευχαρίστησε με τρόπο ειρωνικό όσους εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δηλώσεις τους αναλυτικά:

Κώστας Κουνάκος: «Βλέπω ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, τα προβλήματα είναι κοινά η εικόνα της πόλης πρέπει να αλλάξει . Πρέπει να βγούμε από το βούρκο».

Ανέστης Τσουρουκίδης: « Δεν περίμενα το αποτέλεσμα. Έβλεπα τον κόσμο αλλά καμιά φορά δεν θέλεις να πιστέψεις αυτό που έρχεται. Δεν υπήρχε ενότητα, είναι κάτι που φάνηκε ανάμεσα στις δύο Κυριακές. Έπρεπε να γίνει σωστή διαχείριση του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής. Δεν υπήρχε συσπειρωμένη ομάδα. Το γιατί ας το δει η δήμαρχος και το επιτελείο της. Σίγουρα μας επηρέασε η διαμάχη Μέτιου- Τοψίδη αλλά και οι τοπικές καταστάσεις στην Νέα Δημοκρατία. Σχετικά με την ετοιμότητα των παραλιών, όλα θα γίνουν σύντομα. Έπρεπε πρώτα να τελειώσουμε με τις εκλογές για να αποδεσμεύσουμε το απαραίτητο προσωπικό. Ο ειδικός μηχανισμός για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν θα μπει στην ακτή της Καλαμίτσας θα δούμε που θα εγκατασταθεί».

Θόδωρος Μουριάδης: «Χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται μέθοδος. Υπάρχει τρόπος να καλύψουμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Θα είμαι δήμαρχος για όλους. Αυτή την εβδομάδα θα ευχαριστήσω με επισκέψεις και  περιοδείες τους πολίτες. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσω τις επαφές με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το Καλοκαίρι που μεσολαβεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι να αναλάβουμε καθήκοντα να καταφέρουμε να  προγραμματίσουμε έργα, να εκμεταλλευτούμε προγράμματα. Θα έχω συνεργασία και με τον εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδά. Κλείνοντας θέλω να πω ευχαριστώ στους εμπνευστές όσων έγιναν την περασμένη Παρασκευή».

 

 

Διαβάστε επίσης