Κρουαζιερόπλοια- νοτιάς και μισθώσεις

 Κρουαζιερόπλοια- νοτιάς και μισθώσεις

Με τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού που έγινε στα γραφεία του ΟΛΚ χθες, ανανεώθηκαν δύο μισθώσεις που τον αφορούν: 1)Κατάστημα ισόγειο, στο οποίο ήδη λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. 2) Υπαίθριος χώρος 5.900 τμ στο λιμάνι των Ελευθερών. Και στις δύο περιπτώσεις ενδιαφερόμενοι ήταν μόνο αυτοί που από χρόνια εκμεταλλεύονται τους δύο χώρους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα και χωρίς απρόοπτα.

Ο ΟΛΚ δεν κρύβει την ικανοποίηση του από τη συμπεριφορά των πλωτών εξεδρών στις ημέρες του νοτιά. Δεν έγινε σχεδόν τίποτα το ανησυχητικό. Ο Οργανισμός εκτιμά ότι παίζει ρόλο και  η θωράκιση (με επέκταση) του προσήνεμου μόλου. Τα δύο αυτά έργα προστάτευσαν τη λεκάνη του λιμανιού στην οποία δεν «πέρασε» καθόλου κυματισμός. Ως εκ τούτου η πίεση που δέχθηκαν οι πλωτές εξέδρες ήταν περιορισμένη. Λένε επίσης ότι ο πρόσφατος νοτιάς δεν ήταν τόσο ισχυρός όσο όλοι περίμεναν.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν τρεις βέβαιες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο κεντρικό λιμάνι για το 2018. Πρόκειται για γνωστά από προηγούμενα Καλοκαίρια πλοία: Star Flyer, AID Aura, Aegean Odyssey. Οι αφίξεις των πλοίων αναφέρονται στις εξής ημερομηνίες: 16/8, 8/10, 18/10. Ο αριθμός των 3 επιβεβαιωμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων φυσικά και είναι μικρός. Χρόνος υπάρχει για επιπλέον αφίξεις αλλά στον ΟΛΚ εκτιμούν ότι πάνω κάτω τα κρουαζιερόπλοια του 2018 θα είναι ίδια με αυτά του 2017.

Ο κατάλογος των τριών πρώτων κρουαζιερόπλοιων έχει ενδιαφέρον αφού ένα από τα τρία θα συνεχίσει (μετά την Καβάλα) το ταξίδι του στη Σκύρο (προορισμός όχι ιδιαίτερα γνωστός) ενώ κανένα από τα τρία δεν φαίνεται να έχει στο πρόγραμμα του την Κωνσταντινούπολη. Κατά πάσα πιθανότητες οι κρουαζιέρες που έχουν επιβατικό ενδιαφέρον και κρατήσεις για το 2018 είναι αυτές που αφορούν προορισμούς και λιμάνια μόνο στην Ελλάδα. Το κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey μετά την Καβάλα έχει επόμενο προορισμό τη Σαμοθράκη. Γεγονός που κι αυτό δεν είναι συνηθισμένο.

 

 

Διαβάστε επίσης