• 4 Μαΐου 2024,

Stop του επιτρόπου στη μισθοδοσία του Δημοτικού Ωδείου

 Stop του επιτρόπου στη μισθοδοσία του Δημοτικού Ωδείου

Αναστάτωση μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας προκαλούν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει παρέμβαση του επιτρόπου μέσω της οποίας μπλοκάρεται προσωρινά, όπως όλα δείχνουν, η πληρωμή των μισθών για τους πρώτους μήνες της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα ανέκυψε στο τέλος Νοεμβρίου. Το Δημοτικό Ωδείο έστειλε τα πρώτα εντάλματα μισθοδοσίας στην υπηρεσία του επιτρόπου στην Καβάλα, όπως άλλωστε γίνεται πάντα, όταν πρόκειται για τα πρώτα εντάλματα. Ο επίτροπος δεν τα ενέκρινε ώστε να πληρωθούν τα χρήματα κι έκανε παρατηρήσεις, οι οποίες όπως λέγεται αφορούν στη φθινοπωρινή προκήρυξη για την πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο επίτροπος διαπίστωσε λάθη που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αφορούν στη διαδικασία επιλογής ένδεκα καθηγητών και στη διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή. Αφού λοιπόν οι πληρωμές για ένδεκα συνολικά εκπαιδευτικούς δεν έγιναν, γεγονός που επηρέασε συνολικά τη διαδικασία και για τους 37 καθηγητές, όλα φαίνεται να γίνονται από την αρχή προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη.

Η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου αισιοδοξεί ότι οι καθηγητές θα πληρωθούν έως τις 13 Δεκεμβρίου, ακόμη και οι ένδεκα που κινδυνεύουν. Κάτι τέτοιο βέβαια, στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας ούτε απλό είναι, ούτε εύκολο και ούτε σίγουρο. Υπάρχει συνεννόηση και διαβούλευση της διοικήσεως του ΔΩΚ με την υπηρεσία του επιτρόπου κι επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όσοι δεν πληρώθηκαν, τελικά θα πάρουν τη μισθοδοσία τους πριν από τις εορτές.

Το ερώτημα είναι εάν θα πληρωθούν μόνο το μισθό του Οκτωβρίου ή θα προλάβουν να πληρωθούν και το μισθό του Νοεμβρίου. Βάσει των δημοσιογραφικών πληροφοριών, ο επίτροπος εντόπισε κενά στην απόφαση της επιτροπής που υλοποίησε την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, όσον αφορά στην απόρριψη τεσσάρων αιτημάτων. Δηλαδή, τις ενστάσεις που είχαν καταθέσει τέσσερις καθηγητές οι οποίοι τελικά δεν επιλέχθηκαν ώστε να εργαστούν στο Δημοτικό Ωδείο.

Από την άλλη ωστόσο, το ΔΩΚ έχει κι ευχάριστα νέα. Εχθές αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση της διοίκησης του δήμου να το επιχορηγήσει με ποσό 37.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα είναι η επιχορήγηση του ΔΩΚ για το 2017 και ειδικότερα αφορούν στις εκδηλώσεις οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Η δήμαρχος, όπως συζητείται στο Δημοτικό Ωδείο, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για αύξηση της επιχορήγησης το 2018, προκειμένου να διοργανωθεί το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Ένας πρώτος προϋπολογισμός των φεστιβαλικών εκδηλώσεων υπολογίζεται στο ποσό των 35.000 ευρώ κι επηρεάζει θετικά τη συνολική επιχορήγηση για τη νέα χρονιά του δήμου προς το ΔΩΚ.

Διαβάστε επίσης