Θα συνεχίσουν να συνεργάζονται…

 Θα συνεχίσουν να συνεργάζονται…

Ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος βρέθηκε εχθές το μεσημέρι στο ΤΕΙ ΑΜΘ, προκειμένου να έχει την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο πρύτανη Δημήτρη Μπαντέκα. Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στη συζήτηση, που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων, παραβρέθηκε και η προηγούμενος πρύτανης κι επί σειρά ετών πρόεδρος του ιδρύματος Νάσος Μητρόπουλος.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό, αφού όλοι τους γνωρίζονται και συνεργάζονται εδώ και καιρό. Πρώτος μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, που μεταξύ άλλων είπε: «Συγχαίρω το νέο πρύτανη για την εκλογή του. Εύχομαι να πορευθεί στην ίδια κατεύθυνση με το Νάσο Μητρόπουλο. Ένα άτομο που είχε οραματική προσέγγιση για το μέλλον του ΤΕΙ. Θέλουμε να δούμε το ΤΕΙ ΑΜΘ να προχωρά εμπρός ακόμη περισσότερο».

Ο Δημήτρης Μπαντέκας επανέλαβε τις προθέσεις του, γνωστές από την περασμένη εβδομάδα, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Διαβεβαίωσε ότι το ίδρυμα θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με το προηγούμενο διοικητικό σχήμα, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση ώστε να γίνει πανεπιστήμιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Για την επίτευξη του σκοπού θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου και των τοπικών φορέων, σημείωσε ο κ. Μπαντέκας. Επίσης, προέβλεψε ότι η άψογη συνεργασία του ΤΕΙ ΑΜΘ με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την αντιπεριφέρεια Καβάλας θα συνεχιστεί.

Πιο ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Νάσου Μητρόπουλου, τον οποίον οι δημοσιογράφοι ρώτησαν σχετικά με την αναβάθμιση του ΤΕΙ ώστε να γίνει πανεπιστήμιο. Αρχικά ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι το ΤΕΙ έχει παραδοσιακά τη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη. Ο νέος πρύτανης, παρατήρησε ο κ. Μητρόπουλος, θα ακολουθήσει την ίδια πορεία για τη γρήγορη αναβάθμιση του ιδρύματος.

Παρουσίασε τα τέσσερα διαφορετικά σενάρια που υπάρχουν αυτή την περίοδο, σημειώνοντας ότι υπό εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για ενδεχόμενη συνένωση, αλλά και μια ανεξάρτητη – αυτόνομη πορεία του ΤΕΙ προς την κατεύθυνση αναβάθμισής του.

Σύμφωνα με το Νάσο Μητρόπουλο, η αναβάθμιση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι εφικτό να επιτευχθεί το 2018, με μοναδικό κίνδυνο τον πολιτικό χρόνο. Εννοώντας τις πολιτικές εξελίξεις που δύναται να επηρεάσουν όλα όσα σήμερα έχουν δρομολογηθεί.

Διαβάστε επίσης