• 3 Μαΐου 2024,

Κρουαζιέρα στη… Ξάνθη επειδή ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ήταν κλειστός

 Κρουαζιέρα στη… Ξάνθη επειδή ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ήταν κλειστός

Την πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκαν χθες οι περισσότεροι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο στις 10 το πρωί είχε «δέσει» στο κεντρικό λιμάνι. Η αργία της Πρωτομαγιάς κράτησε κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Οι τοπικοί φορείς και παράγοντες που μπορούσαν να παρέμβουν φαίνεται ότι έμαθαν τα νέα τελευταίοι. Η δε εταιρία που οργάνωσε και την κρουαζιέρα και την εκδρομή στην Ξάνθη, ισχυρίζεται ότι πέρσι την Πρωτομαγιά είχε ετοιμάσει εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Κω. Όμως οι επιβάτες εκείνης της κρουαζιέρας βρήκαν τον χώρο κλειστό. Λόγω της αργίας.

Για να αποφύγουν τα ίδια φέτος στην Καβάλα και στους Φιλίππους προτίμησαν τη Ξάνθη, περιήγηση στην παλιά πόλη κτλ. Οι κάτοικοι της Καβάλας που έμαθαν το τι έγινε εξέφρασαν την απογοήτευση τους. Γιατί με τον επιβεβλημένο σεβασμό στην εργατική Πρωτομαγιά μπορούσε να βρεθεί μια λύση ώστε 500 και πλέον άνθρωποι να επισκεφθούν τους Φιλίππους.

Από πλευράς των τοπικών φορέων υπήρξε απόλυτη σιγή. Εξαίρεση ο Κωστής Σιμιτσής. Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο (συνοδευόμενη από φωτογραφία του πλοίου στο λιμάνι) έγραψε: « Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν μπορώ παρά να χαίρομαι που η περιοχή μας διαθέτει πολλές εναλλακτικές γύρω από την Καβάλα για τους επισκέπτες. Η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι πανέμορφη, ολοζώντανη και διατηρήθηκε σωστά. Άλλωστε, όταν στον Δήμο Καβάλας ξεκινήσαμε την προσπάθεια να μπούμε στον τουρισμό κρουαζιέρας, το 2010, είχαμε τονίσει στους τουριστικούς πράκτορες αυτήν ακριβώς την ποικιλία της περιοχής μας και τις απεριόριστες δυνατότητες για μικρές αποδράσεις στους Φιλίππους, στο Παγγαίο, στη Δράμα και στην Ξάνθη. Ως κάτοικος αυτής της χώρας όμως δεν μπορώ παρά να γκρινιάζω για την έλλειψη ευελιξίας και προσαρμοστικότητας των δημοσίων υπηρεσιών, που κρατάνε κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους τέτοιες μέρες».

Λίγοι επιβάτες έμειναν στην Καβάλα

Λίγο πριν τις 10:00 χθες το πρωί κατέπλευσε στο καβαλιώτικο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Voyager. Πρόκειται για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2019. Φέτος, στο επιβατικό λιμάνι της πόλης αναμένονται να καταπλεύσουν πέντε ακόμη κρουαζιερόπλοια. Η είδηση φυσικά αφορούσε στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επιβάτες του Seven Seas Voyager πραγματοποίησαν εκδρομή στην Ξάνθη, αφού χθες λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων παρέμενε κλειστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που εκτελεί την κρουαζιέρα, την περσινή Πρωτομαγιά βρισκόταν στην Κω και οι επιβάτες του πλοίου της δεν κατάφεραν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο του νησιού διότι απροόπτως παρέμεινε κλειστός. Επειδή η εταιρεία δεν επιθυμούσε και φέτος να αντιμετωπίσει ανάλογες δυσκολίες, επέλεξε να οργανώσει μια εκδρομή στην Ξάνθη, στην οποία και συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών του κρουαζερόπλοιου. Κάποιοι μεμονωμένοι επιβάτες περπάτησαν στο κέντρο της Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι ήταν αυξημένο το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών για το εντυπωσιακό Seven Seas Voyager. Πολλοί παρακολούθησαν στη διαδικασία πρόσδεσής του και άλλοι βρέθηκαν στο λιμάνι ώστε να το δουν από κοντά. Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας.

 

Διαβάστε επίσης