• 19 Μαΐου 2024,

Κρύο και χιόνια τον Δεκέμβριο…

 Κρύο και χιόνια τον Δεκέμβριο…

Τα μερομήνια μιλήσανε  και είπανε ότι τον Δεκέμβριο θα έχει πολύ κρύο και χιόνια το πρώτο αλλά και το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο.

Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο.

Αν δεν το καταλάβατε δηλαδή και αυτός ο χειμώνας θα τραβήξει πιο πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κάτι παρόμοιο είχαμε πάθει και πέρσι αφού μέχρι και αρχές Μαΐου ανάβαμε καλοριφέρ.

 

Ο Γιώργος Λιανός εκτός από το Survivor All Star ήταν να παρουσιάσει και το εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα του καναλιού το οποίο όμως θα μείνει στα χαρτιά αφού ξεφεύγει από το προβλεπόμενο μπάτζετ  του καναλιού.

Μάλλον ο ΣΚΑΙ την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα την βγάλει με καμιά ταινία δράσης.

 

Η φράση του πρωθυπουργού «μυρίζει εκλογές» έχει βάλει φωτιές στα επιτελεία των κομμάτων που προσπαθούν να μαντέψουν την ημερομηνία των εκλογών χωρίς να αποκλείουν κάλπες και μέσα στον Γενάρη !

Βέβαια το Μαξίμου διαψεύδει ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης «βλέπουν» εκλογές το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο Μητσοτάκης στην διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του.

 

Πάντως στους δρόμους της Ντόχα και έξω από τα εντυπωσιακά γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες του Μουντιάλ πέφτουν κάτι κλωτσομπούνια …

Στα περισσότερα εμπλέκονται οι Άγγλοι οι οποίο αφού γίνουν πρώτα τιφτίκια από το αλκοόλ  μετά  βγαίνουν και έξω και πλακώνονται με όποιο βρεθεί στο δρόμο τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις όταν δεν υπάρχουν φίλαθλοι άλλων ομάδων  πλακώνονται και μεταξύ τους.

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι σε αυτή την  πρόσφατη βροχή που ξεκίνησε ξημερώματα Δευτέρας πήγαμε πολύ καλύτερα όσο αφορά τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους.

Το μόνο που έπεσε στην αντίληψη μας ήταν ένα τροχαίο στην παλαιά ε.ο. Καβάλας – Καρβάλης στο ύψος του κόμβο του νέου λιμανιού όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Ευτυχώς η οδηγός του οχήματος δεν χτύπησε σοβαρά.

 

Στην γειτονική Δράμα φέτος τα Χριστούγεννα περιμένουν ρεκόρ αφίξεων αφού η εκδρομή στην γειτονική πόλη για την μαγευτική Ονειρούπολη είναι η πιο φτηνή από όλους τους υπόλοιπους εορταστικούς εσωτερικούς προορισμούς.

Από αυτές τις αφίξεις μπορεί να επωφεληθούν και τα ξενοδοχεία της Καβάλας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα , καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης