Κύμα ψύχους θα επηρεάσει τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

 Κύμα ψύχους θα επηρεάσει τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης

*Για το ματς του Ορφέα, στο Χρυσοχώρι: « Κρατάμε την εικόνα του Α` μέρους, γιατί έτσι θέλουμε να είναι η ομάδα μας. Να είναι ο Ορφέας πρωταγωνιστής  σε κάθε παιχνίδι και να επιβάλει το ρυθμό του. Στο Β` μέρος τα δυο πέναλτι που έδωσε ο κ. Μάνταλος εις βάρος μας,  ήταν πολύ σωστά. Δημιουργήθηκε άγχος στην ομάδα ενώ είχαμε κάποια μικροπροβλήματα, της τελευταίας στιγμής με Παντελίδη και Σάσσο. Τα παιδιά τα καταφέρανε και όλος ο τρόπος σκέψης τους, ήταν σωστός. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακή και αυτή θέλουμε για τον Ορφέα. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε ξεφύγει στα πρώτα 45 λεπτά και να είχαμε προηγηθεί με 3-0 και 4-0. Ημασταν επιβλητικοί σε όλες τις γραμμές. Χάσαμε τις ισορροπίες στο β` μέρος με το πέναλτι στο 49`. Δεν περιμέναμε να συναντήσουμε τις συγκεκριμένες γηπεδικές συνθήκες. Το

Είναι δυνατόν αυτό το κύμα ψύχους για το οποίο μιλάνε οι επιστήμονες και το οποίο αναμένεται να πλήξει τις βόρειες χώρες της Ευρώπης απο Δεκέμβρη μέχρι και Φλεβάρη να μην επηρεάσει εδώ και την δική μας γειτονιά ;

Τα γράφω αυτά γιατί εμείς εδώ στα Βαλκάνια περιμένουμε και φέτος ήπιο χειμώνα όπως ήταν και οι προηγούμενοι και καταλαβαίνετε οτι αν η εξέλιξη του χειμώνα είναι διαφορετική θα ζοριστούμε ακόμα περισσότερο.

Όσο αφορά το μέτωπο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει κυρίως τα εργασιακά όπως είχαμε προβλέψει πάμε για συμφωνία fast track αφού η υπουργός εργασίας έχει πάρει το μήνυμα και υπογράφει οτι της δίνουν με αποτέλεσμα μέσα στην τελευταία εβδομάδα του μήνα να έχουμε συμφωνία.

Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κλείσει με επιτυχία και την δεύτερη αξιολόγηση και να έχει ένα μήνα μετά να “βαράει” για την μείωση του χρέους.

Βέβαια υπάρχει και η παροιμία του λαού του σοφού που λέει : “Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα” αν και ευελπιστούμε οτι στο τέλος ακόμα και οι κουφοί θα ακούσουν τα χτυπήματα μας.

Η επόμενη χώρα που όπως όλα δείχνουν θα κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή οχι στην Ευρωζώνη θα είναι η Ολλανδία που έχει ψηφίσει ήδη τον σχετικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο για κάθε οποιδήποτε νόμο, εφόσον το ζητάνε 300.000 πολίτες της Ολλανδίας θα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό και καταλαβαίνετε για ποιον χτυπά η καμπάνα.

Λέτε κάπως έτσι να ξεκινήσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;

Όλα παίζουν και όλα είναι πλέον ανοιχτά.

Ο Τσίπρας διαβάζουμε στο διαδίκτυο οτι παίρνει πάνω του το Κυπριακό και ζήτησε ήδη ραντεβού για το θέμα αυτό με τον Ερντογάν.

Δεν διαφωνούμε με αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες αλλα θα επιθυμούσαμε απο τον Τσίπρα πριν λύσει το Κυπριακό να βγάλει την χώρα απο την κρίση και να φέρει στην χώρα την ανάπτυξη.

Το αδιαχώρητο διαβάζω στις τοπικές εφημερίδες στην αίθουσα που έγινε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου το Σάββατο το απόγευμα ο οποίος δεν ξέρω τι έχει να μας πεί μετά απο την συμμετοχή του σε δύο μνημονιακές κυβερνήσεις και ως εμπνευστής του φόρου της ακίνητης περιουσίας που τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του εισπράττονταν μέσα απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να μην μπορούμε να τον  αποφύγουμε αφού όποιος δεν πλήρωνε του κόβανε το ρεύμα.

Τόσο απλά και εύκολα.

Το χειρότερο μνημονιακό χαράτσι που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Βαγγέλης Βενιζέλος.

Τι άλλο μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός απο τον Βενιζέλο είναι ένα ερώτημα και το δεύτερο ερώτημα είναι τι μπορεί να περιμένει ο Βενιζέλος απο τον ελληνικό λαό ;

Το γεγονός οτι οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχώρησανε απο την Αθήνα χωρίς συμφωνία μην νομίζετε οτι αλλάζει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη.

Ετσι θα γίνει απλά θα χρειαστεί καμμιά εβδομάδα ακόμα για να υπάρξει η τελική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αφού δεν θα πρέπει να δοθεί και η εντύπωση της μεγάλης ευκολίας σε αυτού του είδους τις συμφωνίες που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ρίξει αρκετές κυβερνήσεις.

Να δοθεί τουλάχιστον η εντύπωση στον λαό που ψάχνει ένα παραμύθι για να παραμυθιαστεί οτι η κυβέρνηση το παλεύει και δίνει τις μάχες της προκειμένου να κρατήσει και κάτι.

Αποτελεί σίγουρα ευχάριστη είδηση οτι φέτος το χιονοδρομικό κέντρο του ΦΑΛΑΚΡΟΥ στην Δράμα θα λειτουργήσει και η έναρξη έχει προσδιοριστεί με ένα τριήμερο εκδηλώσεων το δεύτερο δεπανθήμερο του Δεκέμβρη.

Μακάρι εκτός απο τις εκδηλώσεις να έχουμε και χιόνι γιατί χιονοδρομικό κέντρο χωρίς χιόνι κατσαρόλα χωρίς καπάκι.

Τέλος να έχετε υπόψη σας οτι το ΦΑΛΑΚΡΟ είναι απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα γιατί έχει τις περισσότερες πίστες και πίστες για όλα τα γούστα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και θέλουμε να πιστεύουμε οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

με το 1 με το 2 με το 3  :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης