• 28 Απριλίου 2024,

Κυριάκος Κετσιεμενίδης : Πάνω από όλα η υγεία – Καλύτερα 2 όμιλοι στη Β΄ Εθνική & 4 στη Γ’

 Κυριάκος Κετσιεμενίδης : Πάνω από όλα η υγεία – Καλύτερα 2 όμιλοι στη Β΄ Εθνική & 4 στη Γ’

Παρά τις ριζικές αλλαγές που σημειώθηκαν το περσινό καλοκαίρι, υποχρεώνοντας το χτίσιμο μιας νέας ομάδας κυριολεκτικά εκ του μηδενός, ο Νέστος Χρυσούπολης έδειξε και φέτος τα «δόντια» του στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μπορεί φέτος να μην έφτασε, όπως πέρσι, μια ανάσα από την άνοδο στη Football League, ωστόσο, είχε μια ανταγωνιστική παρουσία στον 1ο όμιλο και κατάφερε να «καπαρώσει» την σίγουρα τιμητική 2η θέση πίσω από τον πρωταθλητή Πανσερραϊκό. Κοινός συνδετικός κρίκος της περσινής με την φετινή ομάδα ήταν ο προπονητής Κυριάκος Κετσιεμενίδης, ο οποίος ήταν από τους ελάχιστους που παρέμειναν από πέρσι.


«Μόνο το όνομα και ο προπονητής δεν άλλαξαν»

Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης μίλησε στο metrosport.gr και κάνοντας τον απολογισμό της φετινής πορείας του Νέστου έβαλε κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο. «Η πορεία της ομάδας ήταν πρωτόγνωρη με βάση τα δεδομένα του περασμένου καλοκαιριού. Μιλάμε για μια ομάδα που χτίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού δεν υπήρχε διοίκηση μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Πολλοί φώναζαν γιατί η ομάδα δεν κατέβηκε στη Football League, αλλά κανείς δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη για να συμβεί αυτό.

Συμφώνησα στα μέσα Αυγούστου, ήθελα να μείνω στην ομάδα για να την στηρίξω, παρ’ όλο το μεγάλο προσωπικό ρίσκο. Πήραμε ποδοσφαιριστές χωρίς πολλές συμμετοχές την προηγούμενη χρονιά, όλοι τους προσωπική μου επιλογή, και κάναμε με το μισό μπάτζετ πορεία ανάλογης της περσινής. Σε μια χρονιά που το μόνο που έμεινε ίδιο με πέρσι ήταν το όνομα της ομάδας και ο προπονητής. Όλα τα άλλα άλλαξαν. Βέβαια, πέρσι διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την 1η θέση, ενώ φέτος ο Πανσερραϊκός ξεχώρισε από τα μέσα της χρονιάς και μετά.

Η ουσία είναι πως και πέρσι και φέτος η ομάδα κατατάσσεται 2η και βαδίζει σε καλό δρόμο. Ελπίζω πως δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να χτίζεται όπως φέτος».


«Προέχει η υγεία»

Αναφορικά με την κατάσταση που ζούμε όλοι μας λόγω του κορωναϊού, ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης εκτίμησε πως θα συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. «Όλα τα πράγματα πίσω έχουν πάει λόγω του κορωνoϊού, όμως δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η υγεία προέχει.

Από τη στιγμή που τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη έχουν διακοπεί, οι επαγγελματικές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, ήταν δεδομένο πως θα επηρεαστούμε και εμείς που είμαστε, κατά κάποιον τρόπο, κομπάρσοι. Περιμένουμε τις αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Για εμάς απομένουν δύο ματς Πρωταθλήματος και ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας. Θεωρώ ότι θα γίνουν τα παιχνίδια. Είναι πολλές οι εκκρεμότητες και στην κορυφή και στην ουρά. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνει μια ριζική αναδιάρθρωση, που δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή».


Παράλληλα, ο τεχνικός του Νέστου εξέφρασε την άποψή του υπέρ της αναδιάρθρωσης τόσο των επαγγελματικών κατηγοριών, αλλά και της Γ’ Εθνικής. «Το Πρωτάθλημα της Football League έτσι όπως διεξάγεται φέτος είναι ανούσιο, παρ’ ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι ομάδες που συμμετέχουν είναι ιστορικές. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, μόνο υπέρογκα έξοδα στοιχίζει στις ομάδες.

Προτιμότερη είναι μια Β’ Εθνική σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου. Και η Γ’ Εθνική πρέπει να αλλάξει και να διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να υπάρχουν νομοί με τρεις και τέσσερις εκπροσώπους, όταν οι ομάδες που ανεβαίνουν υποβιβάζονται γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν, είτε οικονομικά, είτε οικονομικά. Με τέσσερις ομίλους και μία ή δύο ομάδες από κάθε νομό, το Πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό».

πηγή:Liganews

Διαβάστε επίσης