• 20 Απριλίου 2024,

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Σκληρή δουλειά και όχι τυμπανοκρουσίες» 

 Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Σκληρή δουλειά και όχι τυμπανοκρουσίες» 

Την αποτίμηση της χρονιάς του 2021 έκανε ο προπονητής του ΓΣΕ Κυριάκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη.

Χαρακτήρισε τη χρονιά ιδιαίτερα επιτυχημένη για την ομάδα του ενώ δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η σκληρή δουλειά με στόχο βασικό ο ΓΣΕ να παίξει καλό μπάσκετ.

Αναλυτικά.

Ερ: Θέλουμε την αποτίμηση της χρονιάς για το ΓΣΕ.

Απ: Ήταν μια άκρως επιτυχημένη περίοδο εν μέσω πανδημίας και των καταστάσεων που όλοι μας ζήσαμε. Ήταν σίγουρα πολύ δύσκολο να κρατήσουμε την ομάδα. Είχαμε κάποιες ατυχίες αλλά ο ΓΣΕ κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη μέχρι τώρα σύντομη ιστορία του στην Α2 κατηγορία. Μπήκαμε στα πλέι οφ μετά την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα μας. Εμείς συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, ενωμένοι, διοίκηση, παίκτες, προπονητές. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Πάμε παρακάτω.

Ερ: Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΓΣΕ άλλαξε και πάλι σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Απ: Είναι πολύ δύσκολο παιδιά που είναι μακριά από την πόλη τους να τους κρατήσουμε για δεύτερη χρονιά συνεχόμενη. Έχουν οικογένειες ενώ με την πανδημία θέλουν να είναι πιο κοντά στους δικούς τους.

Δε νομίζω πάντως ότι έχει φύγει κάποιος παίκτης από την ομάδα που να είναι δυσαρεστημένος. Όλα τα παιδιά φύγανε ευχαριστημένοι. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές και λόγω φιλοσοφίας. Θέλαμε να βάλουμε πιο νεαρά παιδιά στην ομάδα. Εμπιστευθήκαμε νεαρά παιδιά που έχουν φιλοδοξίες αλλά και μερικά από αυτά είναι στην περιοχή μας.

Νομίζω ότι μέχρι στιγμή μας βγαίνει αυτό.

Ερ: Είναι πολύ καλό το ξεκίνημα στη φετινή σεζόν. Το δείχνει άλλωστε και η βαθμολογία.

Απ: Είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έχουμε κάνει σε 10 παιχνίδια με 8 νίκες και 2 ήττες. Είμαστε ψηλά στη βαθμολογία αλλά δεν παίρνουνε τα μυαλά μας αέρα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε.

Ερ: Βασικός στόχος θα είναι η είσοδος στα πλέι οφ ανόδου;

Απ: Βασικός μας στόχος ήταν να παίξουμε από την αρχή όμορφο μπάσκετ. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να βλέπει την ομάδα. Δυστυχώς με αυτά που γίνονται με την πανδημία, βλέπουμε πάλι να υπάρχει θέμα με την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Εμείς παίζουμε για τον κόσμο της Ελευθερούπολης, για τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα και στηρίζει τον οργανισμό και οικονομικά και ηθικά με την αγάπη τους.  Εμείς έτσι θέλουμε να λειτουργήσουμε. Από εκεί και πέρα ότι μας βγει. Ότι μας βγει θα το ακολουθήσουμε.

Ερ: Καθιερώνεται ο ΓΣΕ σαν μια δύναμη στην Α2 κατηγορία βάση της συνολικής εικόνας που δείχνει αυτά τα 2,5 χρόνια;

Απ: Στις δυο προηγούμενες χρονιές νομίζω ότι δείξαμε τη θέληση μας να καθιερωθούμε στην κατηγορία. Πατήσαμε πολύ καλά. Στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο και για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία μας.

Όλα αυτά είναι απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται και έχουμε πλέον αποκτήσει σεβασμό απ` όλους τους αντιπάλους.

Ερ: Είναι περήφανος ο κόουτς Κυριάκος Παπαδόπουλος για αυτή την ομάδα;

Απ: Ουσιαστικά είμαι από τη γέννηση αυτής της ομάδας που είχε μια ανοδική πορεία, ξεκινώντας από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ανοίγοντας ένα δεύτερο κύκλο. Είμαι «δεμένος» με την τωρινή διοίκηση και φυσικά είμαι περήφανος γιατί νιώθω κομμάτι της ιστορίας. Είμαι χαρούμενος.

Έχω άριστη συνεργασία με τη διοίκηση που πρώτα απ` όλα είναι καταπληκτικά παιδιά. Βοηθάνε την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαι ευγνώμων στους  ανθρώπους που στηρίζουν οικονομικά την ομάδα και όλη την προσπάθεια που γίνεται.

Όλα αυτά που κάνω τα κάνω με πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη. Νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Είναι έτσι και οι αθλητές εκτός από μένα και τη διοίκηση. Επίσης και οι συνεργάτες μου στο προπονητικό τιμ, ο Κώστας Σίσκος και ο Αλέξης Βασιλειάδης. Φυσικά και ο τεχνικός διευθυντής ο Βασίλης Μουλλάκης.

Η ομάδα είναι μια οικογένεια. Οι πρόσφατες δηλώσεις και του Τουτζιαράκη απλά επιβεβαιώνουν αυτό που σας λέω. Οι πορείες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι μόνο δημιούργημα του ενός.

Είναι όλων των συνεργατών που είχα μέχρι τώρα. Όλου του οργανισμού της ομάδας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που βοηθάει αυτή την προσπάθεια. Ακόμη και η πιο μικρή βοήθεια για μας είναι σημαντική.

Ερ: Τι να ευχηθούμε για το 2022;

Απ: Υγεία πάνω απ` όλα σε όλους τους ανθρώπους. Ένα παραπάνω στα παιδιά της ομάδας και τη διοίκηση, τους προπονητές του οργανισμού. Δυστυχώς είναι δύσκολες οι καταστάσεις που ζούμε και ας ευχηθούμε να είμαστε υγιείς και όλοι στις θέσεις μας.

Διαβάστε επίσης