• 24 Απριλίου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: «Περήφανος για την ομάδα μου»

 Νίκος Πενταζίδης: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Την αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη, ο προπονητής της ΕΚ Καβάλας Νίκος Πενταζίδης.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Α2 κατηγορίας σε διαφορετικές περιόδους.

Αναλυτικά.

Ερ: Θέλουμε την αποτίμηση της χρονιάς για την ΕΚ Καβάλας. Πως ξεκίνησε η χρονιά, πως συνεχίστηκε και πως κατέληξε;

Απ: Καταρχάς το 2021 μπήκε μη έχοντας αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω της πανδημίας. Τα πρωταθλήματα είχαν σταματήσει. Στη συνέχεια η ΕΟΚ έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν όσες ομάδες θέλουν χωρίς να υπάρχει ο υποβιβασμός. Η ΕΚ Καβάλας πήρε μια γενναία απόφαση να κατέβει ενώ είχαν φύγει κάποιοι παίκτες λόγω του ότι ήθελαν να εργαστούν. Στην ουσία έφυγαν 4 παίκτες οι οποίοι βάζανε τους 50 από τους 70 πόντους, μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της ομάδας μας, κ. Παππάς θεώρησε ότι έπρεπε να τιμήσουμε το θεσμό και κατεβήκαμε κανονικά στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είχαμε αξιοπρεπή παρουσία σε όλα τα παιχνίδια, παρά ο γεγονός ότι κάναμε μια νίκη. Τα παιδιά πολεμήσανε πολλά ματς και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια στη διοίκηση και στα παιδιά. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά έχουμε στόχο την παραμονή στην Α2. Ξεκινήσαμε καλά στο θεσμό του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα στο πρωτάθλημα θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια επιτυχημένη πορεία.

Ερ: Δείχνει η ΕΚ Καβάλας ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό έχει να κάνει και με τις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού;

Απ: Σίγουρα έχει να κάνει με τις επιλογές του καλοκαιριού. Υπάρχει ένα υγιές κλίμα μέσα στην ομάδα. Έχουμε πάρει παιδιά τα οποία θέλουνε να πολεμήσουνε, να παλέψουνε. Το έχουν καταφέρει και η ομάδα και εμείς γενικότερα, καθώς φαίνεται ότι σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα θεωρούμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος με βάση το ρόστερ και την πορεία που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής

Ερ: Μπορεί η ΕΚ Καβάλας να διεκδικήσει μια θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου;

Απ: Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση. Θεωρώ ότι ήδη τα παιδιά έχουν κάνει ,μια μεγάλη υπέρβαση. Είναι κάτι δύσκολο.

Μπορεί να έρθει μελλοντικά, παιχνίδι με το παιχνίδι. Στα 10 παιχνίδια που έχουμε δώσει είναι μάλλον νωρίς να θέσουμε κάποιους στόχους υψηλούς. Ο σκοπός της ομάδας είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα παιχνίδι με παιχνίδι, το βλέπουμε διαφορετικά.

Ερ: Ένα καλό γεγονός είναι και η επιστροφή του κόσμου στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» για τα παιχνίδια της ΕΚ Καβάλας.  Ζεστάθηκε ο κόσμος με τις μεταγραφές του καλοκαιριού και κάποιες νίκες της ομάδας;

Απ: Σίγουρα ο κόσμος ζεστάθηκε. Ακόμη μου λένε ότι το ωραιότερο ματς που έχουν δει, ήταν αυτό με το Μαρούσι εντός έδρας όπου κάναμε μια μεγάλη ανατροπή. Χάναμε περίπου 15 πόντους στο ημίχρονο και το γυρίσαμε.

Ήταν ένα παιχνίδι που τους έφερε στο γήπεδο. Από την άλλη είχαμε μια ήττα μετά από πολύ κακή εμφάνιση στο ματς με την Ελευθερούπολη. Αν κερδίζαμε εκείνο το ματς, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Κάναμε όμως μια σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Είμαστε μέσα πάντως στα παιχνίδια που έχουμε «σημαδέψει».

Ερ: Περήφανος ο Νίκος Πενταζίδης για αυτή την ομάδα;

Απ: Είμαι περήφανος για το λόγο  ότι στην περσινή περίοδο πήρα ένα ρίσκο με παιδιά που δεν είχαν την παραμικρή εμπειρία στην Α2 κατηγορία. Σε συνεννόηση με τον προπονητή ανεβάσαμε από το παιδικό τμήμα, τρία παιδιά στην πρώτη ομάδα. Υπήρχαν κάποιοι που δεν το είδανε αυτό με καλό μάτι.

Δεν το άρεσε αυτό ο κόσμος και δεν ξέρω για ποιο λόγο. Προπονητικά εγώ θεωρώ την περσινή χρονιά πιο επιτυχημένη από αυτή που τρέχει τώρα, για πολλούς λόγους. Κάποιοι που είναι μπασκετικοί και ενδεχομένως στον αθλητισμό, μπορούν να καταλάβουν  για ποιους λόγους.

Η φετινή χρονιά είναι πολύ επιτυχημένη μέχρι στιγμής. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Ερ: Μια υπόσχεση και ένα μήνυμα που δίνει ο Νίκος Πενταζίδης για το 2022 όσον αφορά αυτή την  ομάδα που έχει και μια ιστορία ακόμη και στην Α1;

Απ: Καταρχάς όσον αφορά την ομάδα, θέλω να πω ότι θα προσπαθήσουμε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι.

Αν δεν έχουμε κάποια θέματα με τον κορωνοϊό αφού δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δυσάρεστη, πιστεύω ότι η ομάδα μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται. Είτε ατομικά σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε ομαδικά. Από εδώ και πέρα οι  φίλαθλοι θα δουν ακόμη καλύτερα πράγματα. Η ευχή μου για το 2022 είναι  υγεία σε όλο τον κόσμο. Όλοι να φανούμε δυνατοί στις καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας και όλοι να γυρίσουμε υγιείς στους χώρους που αγαπάμε.

Διαβάστε επίσης