Λαϊκή Αγορά Κρηνίδων: 3 ώρες συζήτηση χωρίς απόφαση!

 Λαϊκή Αγορά Κρηνίδων: 3 ώρες συζήτηση χωρίς απόφαση!

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Στην οποία ξεχώρισε – όπως άλλωστε αναμενόταν- η συζήτηση για τον τόπο πραγματοποίησης της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων. Θέματα πριν την ημερήσια διάταξη δεν τέθηκαν καθώς την ώρα που η συνεδρίαση τελείωνε δεν υπήρχε η κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Πολλοί δε δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Για τη λαϊκή των Κρηνίδων μίλησαν πάρα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι όπως και εκπρόσωποι εμπλεκομένων φορέων- συλλόγων των Κρηνίδων κτλ. Η απόφαση δεν είναι καθόλου ισχυρή και έτσι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Μέχρι να ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η λαϊκή αγορά των Κρηνίδων δεν αλλάζει τόπο. Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας τέθηκαν υπόψη των δημοτικών συμβούλων 5 διαφορετικές προτάσεις. Οι τέσσερις από αυτές προέβλεπαν μεταφορά του τόπου της λαϊκής σε κεντρικό σημείο των Κρηνίδων.

Επειδή το σενάριο είχε διάφορες εκδοχές, τελικά δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ψήφων υπέρ της μετακίνησης της λαϊκής. Πέραν τούτου η πρόταση να μείνει η λαϊκή στη θέση της με 13 ψήφους είχε την περισσότερη απήχηση. Ούτε αυτό το γεγονός  είναι ισχυρό καθώς σε θέματα όπως το συγκεκριμένο χρειάζεται απόλυτη δηλαδή αυξημένη πλειοψηφία.

Έτσι το τέλος της συζήτησης σημαίνει περαιτέρω διαβούλευση και νέα προσέγγιση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα συζητήθηκε, απόφαση ισχυρή και εφαρμόσιμη δεν υπάρχει αλλά όλα θα επανέλθουν σε μία καινούργια ενδεχομένως βάση.

Σημειώνουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τελικά δεν ήταν με τηλεδιάσκεψη καθώς δημοτικοί σύμβουλοι (πέντε ή έξι στον αριθμό) ήταν παρόντες στην αίθουσα. Αυτός ήταν και ο πρώτος λόγος μιας αντιπαράθεσης κατά πόσο η διαδικασία ήταν νόμιμη ή όχι.

Τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσει η συνεδρίαση και έτσι ξεκίνησε μία συζήτηση για τη λαϊκή των Κρηνίδων που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες! Μίλησαν για το θέμα πέραν των δημοτικών συμβούλων, οι επαγγελματίες των Κρηνίδων. Οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων, οι έμποροι της ίδιας λαϊκής αγοράς. Κάτοικοι των Κρηνίδων και άλλοι.

Η ψηφοφορία έγινε επί πέντε διαφορετικών προτάσεων. Πρώτη πρόταση να μεταφερθεί η λαϊκή στην οδό 28ης Οκτωβρίου, όπως ζητούν οι επαγγελματίες. Την πρόταση αυτή στήριξε κυρίως η παράταξη του Μάκη Παπαδοπούλου. Η δεύτερη πρόταση ήταν η λαϊκή να μετακινηθεί στην οδό Αγίου Χριστοφόρου γενικώς και αορίστως.

Η τρίτη πρόταση ανέφερε η λαϊκή να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο και περιορισμένο σημείο της οδού Αγίου Χριστοφόρου. Την πρόταση αυτή στήριξαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της κ. Τσανάκα. Ο Ανέστης Τσουρουκίδης και ο Γιώργος Γραμμένος είχαν διαφορετική άποψη.

Επόμενη πρόταση η λαϊκή να μεταφερθεί στην οδό Φιλίππου. Την πρόταση υποστήριξε η παράταξη του Βαγγέλη Παππά και τέλος πρόταση να παραμείνει στο ίδιο σημείο. Πρόταση που στήριξε η Διοίκηση, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Υπέρ της τελευταίας πρότασης που έλαβε 13 ψήφους τις περισσότερες, τάχθηκαν οι έμποροι των λαϊκών αγορών. Οι παραγωγοί δια του κ. Μαυρουδάκη δήλωσαν γενικώς ότι επιθυμούν τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στο κέντρο των Κρηνίδων.

Οι έμποροι μικροπωλητές που εκφράστηκαν με τον κ. Σωτήρη Ιωαννίδη ισχυρίστηκαν ότι στο σημερινό σημείο υπάρχει άπλετος χώρος και για τα οχήματα τους αλλά και για τους πάγκους. Για τη σωστή λειτουργία της λαϊκής γενικότερα.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης