• 8 Μαΐου 2024,

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας – Ερωτήσεις για την γέφυρα

 Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας – Ερωτήσεις για την γέφυρα

«ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΄΄ΝΤΙΠ΄΄»

κ. Πρόεδρε,

Επειδή η κατάσταση των γεφυρών που καταρρέουν σε μικρούς και μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τόσο σε παγκόσμια κλίμακα, όσο και στη χώρα μας, ειδικότερα δε στην πόλη μας, μετά τη γνωστή κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, δεν είναι πλέον ένα κακό όνειρο, ένας κακός εφιάλτης που θα ξυπνήσουμε και όλα θα είναι στη θέση τους, αλλά μια εφιαλτική πραγματικότητα, με θύματα δεκάδες ανύποπτων εργαζόμενων, ευτυχώς κατά καθαρή τύχη όχι στο γκρέμισμα της «δικής μας» γέφυρας, παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, να διαβιβάσετε στον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών καθώς και στον προϊστάμενο της ίδιας υπηρεσίας, τα παρακάτω ερωτήματα για να μας ενημερώσουν εγγράφως για τη γέφυρα που βρίσκεται μετά το Νοσοκομείο προς Ξάνθη και σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από αυτό (περιοχή «Ντιπ»):

  1. Το εν λόγω τεχνικό έργο ανήκει  στην αρμοδιότητα (?) του Δήμου Καβάλας;
  2. Πότε επισκευάσθηκε – κατασκευάσθηκε η εν λόγω γέφυρα;
  3. Πότε, τι είδους (οπτικό, μηχανικό κ.α.) και ποια υπηρεσία έκανε τον τελευταίο έλεγχο στατικής επάρκειας της, με ποια αποτελέσματα και σε ποια υπηρεσιακά έγγραφα αποτυπώνεται;
  4. Επειδή η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου και η παλιά γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο, έγινε πριν από πολλά χρόνια, ποια ήταν η μελέτη κατασκευής της και με ποια έγραφα αποδεικνύεται;

Y.Γ.: Συνημμένα σας υποβάλουμε πρόσφατη σχετική φωτογραφία της εν λόγω γέφυρας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν το έντονα διαβρωμένο στοιχείο οπλισμένου σκυροδέματος που φαίνεται αποτελεί μέρος του οργανισμού της γέφυρας ή αν κατασκευάσθηκε σε άλλη  χρονική περίοδο, από άλλον  φορέα και με άλλον προορισμό.

Καβάλα 18-11-2018

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Ερώτηση προς την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

κ. Πρόεδρε,

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τα δύο μεγάλα χημικά εργοστάσια στα ανατολικά της Καβάλας, συνεχίζει να απασχολεί αρνητικά τους κατοίκους της Ν. Καρβάλης ιδιαίτερα, αλλά και των άλλων δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων, καθώς και την πόλη της Καβάλας.

Στη λαϊκή συνέλευση που κάλεσαν οι κάτοικοι της Ν. Καρβάλης, λίγο μετά το προηγούμενο Πάσχα, μετά την έντονη παρουσία νέφους την περίοδο της Μ. Βδομάδας, ο Δήμος Καβάλας δεσμεύτηκε να προμηθευτεί εξοπλισμό για τη μέτρηση μόνο της αέριας ρύπανσης στη περιοχή της Ν. Καρβάλης.

Στη τελευταία 18η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, γίνεται μία αύξηση του προϋπολογισμού για «Υπηρεσίες μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης» κατά 65% (15.000 αρχικός, 24.800 μετά την αναμόρφωση).

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ:

  1. Που δαπανήθηκαν τα 15.000 Ευρώ που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός (αναλυτικά σε εξοπλισμό και αμοιβές τεχνικών συμβούλων).
  2. Που θα δαπανηθούν τα επί πλέον 9.800 Ευρώ μετά την αναμόρφωση (αναλυτικά σε εξοπλισμό και αμοιβές τεχνικών συμβούλων).
  3. Εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για το αν θα απαιτηθούν επί πλέον δαπάνες για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Καβάλα 18-11-2018

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

 

Διαβάστε επίσης