• 23 Απριλίου 2024,

Λαϊκή Συσπείρωση : ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ….ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

 Λαϊκή Συσπείρωση : ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ….ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε, στην κοπή της πίτας των εργαζόμενων του Δήμου Καβάλας, η αναφορά του Προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος κάλεσε τους επικεφαλής υποψήφιους Δημάρχους, να μην επιδιώξουν να έχουν στα ψηφοδέλτιά τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, για να μην «διαταραχθεί» η ηρεμία στην υπηρεσία.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη έκκληση έγινε καλή τη πίστη και ότι σίγουρα δεν αφορά σε σχέδιο της διοίκησης του σωματείου, της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, συνολικά της διοίκησης του Δήμου.

Η άποψη αυτή είναι γνωστή εδώ και χρόνια που λέει «ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ». Έξω τα κόμματα από το κράτος, από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους Συλλόγους και τα σωματεία, έξω τα κόμματα από τα σχολεία, τους δασκάλους και τους μαθητές. Είναι μία σκόπιμη τακτική-πολιτική που θέλει να κρύψει την ουσία της ύπαρξης των κομμάτων, το μεδούλι τους, που είναι η πολιτική που εφαρμόζουν, τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις ετικέτες τους. Θέλει να κουκουλώσει την πολιτική που προωθούν τα κόμματα, σχετικά με το περιεχόμενο των διεκδικήσεων  στα συνδικάτα, αλλά και σε άλλους φορείς της κοινωνίας, όπως οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, επιστήμονες, αγρότες ή το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το φοιτητικό, το σπουδαστικό, μαθητικό κίνημα. Θέλει να αφανίσει το πως προβάλλουν τις άμεσες διεκδικήσεις και στόχους πάλης τους, για όλα τα καυτά και οξυμένα προβλήματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων με τις συνολικότερες σύγχρονες ανάγκες του, με την πολιτική κατεύθυνση που δίνουν στη πάλη ενάντια σε κάθε αστική κυβέρνηση, την καπιταλιστική εργοδοσία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Με τα παραπάνω κριτήρια πρέπει οι εργαζόμενοι να αξιολογούν και να προσεγγίζουν τα κόμματα

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ πρέπει να αγωνίζονται για μία ΔΕΥΑΚ που θα βρίσκεται στην υπηρεσία των λαϊκών στρωμάτων για φτηνό, άφθονο και ποιοτικά καλό νερό, για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με ικανοποιητικές αμοιβές και σύγχρονα δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων. Να αγωνίζονται για ένα σωματείο με μέτωπο απέναντι στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, ενάντια στις προδοτικές για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με ένα αγωνιστικό πλαίσιο που θα πατάει και θα γειώνεται με την κατάσταση που υπάρχει στο τόπο δουλειάς, στις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν, στις συμβάσεις εργασίας, στα ωράρια και στις συνθήκες δουλειάς. Πρέπει να αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και ένταξη σε αυτόν όλων των εργαζομένων στην υπηρεσία, με κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Για άμεσα μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση των υδροφορέων και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασής τους. Για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, που να βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο και διαχείριση, μακριά από τους νόμους της αγοράς.

Αυτά τα κριτήρια βρίσκονται στη  προμετωπίδα του ΚΚΕ και της ΛΣ και με αυτά τα κριτήρια να κρίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ όλα τα κόμματα και τους υποψήφιους δημάρχους, ανεξάρτητους, αντάρτες, ολίγων χρησμένους ή πολύ και με αυτά τα κριτήρια να συμμετέχουν ενεργά σε όποια διαδικασία χωρίς να κάνουν τη παραμικρή έκπτωση.

 

Καβάλα 11-02-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε επίσης