• 19 Μαΐου 2024,

Λειτουργεί τμήμα του αρδευτικού στο Νέστο

 Λειτουργεί τμήμα του αρδευτικού στο Νέστο

Στο πλαίσιο συνεντεύξεως τύπου που παραχώρησε χθες στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ασχολήθηκε με θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με το έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου στη δυτική πεδιάδα του Νέστου και την αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες, σε σύγκριση με τις αυξημένες βροχοπτώσεις και τις προηγούμενες.

Αρχικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Θέλω να σημειώσω τη σπουδαιότητα των δασών για τα δασικά έργα που εκτελέστηκαν από την περιφέρεια στη Θάσο, στο δρόμο για το όρος Παγγαίο, κλπ. Ζητώ το ίδιο ενδιαφέρον για το δάσος να επιδεικνύουν όλοι οι πολίτες».

Αναφορικά με το αρδευτικό δίκτυο της δυτικής πεδιάδας του Νέστου ο Θόδωρος Μαρκόπουλος παρατήρησε: «Ανακοινώνω ότι τμήμα του αρδευτικού δικτύου της δυτικής πεδιάδας του Νέστου βρίσκεται σε λειτουργία. Έτσι εξασφαλίζεται ο αρχικός στόχος που είναι η εξοικονόμηση νερού. Το υπόλοιπο έργο συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό στη νότια πλευρά της πεδιάδας».

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε προειδοποίηση των βουλγαρικών αρχών σχετικά με την αυξημένη στάθμη των ποταμών Νέστου και Στρυμώνα. Είπε πως και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Σταύρος Κιβράκης συμπλήρωσε ότι ο φετινός χειμώνας που ήταν γενικά ήπιος δίνει αξιόλογες ποσότητες νερού στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Θύμισε ότι παρά τις πολλές βροχές δεν υπάρχει πρόβλημα στα Τενάγη των Φιλίππων και δεν επανελήφθησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν καταγραφεί προ πενταετίας. Εκεί τα έργα συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κιβράκη, από σήμερα αναμένονται νέες βροχοπτώσεις, ακόμη και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ερωτηθείς ωστόσο για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την Κυριακή στην Καβάλα, κατά την ώρα διεξαγωγής της παρελάσεως, δήλωσε πως βάσει των μέχρι στιγμής υπαρχόντων στοιχείων η κακοκαιρία δε θα εμποδίσει την πραγματοποίησή της.

Διαβάστε επίσης