Λειτουργούν από σήμερα τα Λασπόλουτρα με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα μέτρων πρόληψης κορωνοϊού

 Λειτουργούν από σήμερα τα Λασπόλουτρα με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα μέτρων πρόληψης κορωνοϊού

Λειτουργούν από σήμερα τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Για την πρώτη μέρα λειτουργίας των Λασπόλουτρων η δημοτική επιχείρηση Δημωφέλεια οργανώνει στις ίδιες εγκαταστάσεις συνέντευξη τύπου.

Θέλει να προβάλει την ετοιμότητα της λειτουργίας των Λουτρών, την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Τα Λασπόλουτρα αρχίζουν φέτος να λειτουργούν με καθυστέρηση για ευνόητους λόγους. Έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής και αισιοδοξούν για επισκέψεις οι οποίες θα είναι λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια αλλά θα κινηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ένα 24ωρο πριν την επαναλειτουργία των Λασπόλουτρων μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο αντιδήμαρχος Καβάλας (αρμόδιος για την ΔΕ Φιλίππων) κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος. Δήλωσε ότι τα Λασπόλουτρα είναι πεντακάθαρα, απολύτως έτοιμα να λειτουργήσουν. Από σήμερα 1η Ιουλίου ειδικότερα θα λειτουργεί η θεραπεία με τη λάσπη, δεν θα λειτουργεί το χαμάμ.

Κανονικά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του το εστιατόριο- καφετέρια. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο η περίοδος είναι ιδιαίτερη λόγω του κορωνοϊού και της υποχρεωτικής εφαρμογής των σχετικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον πρόβλημα το γεγονός ότι στην όμορη των Λουτρών ξενοδοχειακή μονάδα παραμένουν 70 περίπου πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από τη Συρία.

Ο ξενοδόχος που είχε υποσχεθεί να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες την 1η Ιουλίου λόγω της λειτουργίας των λασπόλουτρων, δεν φαίνεται να τηρεί την υπόσχεσή του. Ισχυρίζεται -σύμφωνα με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο- ότι οι επισκέπτες για τα λασπόλουτρα στην περιοχή ακυρώνουν τις κρατήσεις τους. Κατόπιν τούτου φαίνεται να προτιμά να συνεχίσει να νοικιάζει τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους πρόσφυγες. Μία ακόμη επικοινωνία -συζήτηση με τον ξενοδόχο θα κάνει αυτές τις ημέρες ο Δήμαρχος.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια θα ήθελαν το ξενοδοχείο να είναι άδειο από φιλοξενούμενους προσφυγές προκειμένου να εξυπηρετείται το ενδιαφέρον του κοινού για τα λασπόλουτρα. Κάτι που γίνεται πολλά προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο το μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ) της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες επανήλθε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα. Ένα ίδιο μηχάνημα ο Δήμος Καβάλας Θα επιδιώξει να εγκαταστήσει στο ισόγειο του πρώην κοινοτικού καταστήματος Αμυγδαλεώνα, στην είσοδο δηλαδή του υπό κατασκευή ΚΕΠ.

Σχετικά με τα Τενάγη των Φιλίππων και την εξέλιξη του προβλήματος ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είπε: «Βλέπουμε ότι στα Τενάγη των Φιλίππων αρκετά στρέμματα δεν καλλιεργούνται. Έμειναν χωρίς να σπαρθούν. Σαν Δήμος Καβάλας Θα κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις αλλά στην περίπτωση αυτή χρειάζεται μία γενικότερη προσπάθεια συντονισμού και ένα πολύ μεγαλύτερο έργο. Για τα Τενάγη των Φιλίππων, με τις πολλές βροχές η περίοδος φέτος ήταν περίεργη».

Διαβάστε επίσης