Λεωνίδας Παππάς: «Καλπάζει η ακρίβεια στην Ελλάδα»

 Λεωνίδας Παππάς: «Καλπάζει η ακρίβεια στην Ελλάδα»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Δευτέρας (29/4) ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Καβάλας, δικηγόρος- εργατολόγος κ. Λεωνίδας Παππάς.

Οι δηλώσεις του χωρίζονται σε δύο θέματα.  Στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και στην κριτική ενόψει Ευρωεκλογών προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για την επιστολική ψήφο -παρά το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο λόγω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής- τα λόγια του Λεωνίδα Παππά ήταν θετικά.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Συμφωνήσαμε με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και στηρίξαμε. Αν και τελευταία στιγμή δεν την ψηφίσαμε στη Βουλή εξ αιτίας μιας τροπολογίας που αιφνιδίασε τους πάντες. Καλούμε τους πολίτες να δώσουν βαρύτητα στη διαδικασία.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει. Νομίζει ότι η επιστολική ψήφος είναι μόνο για τους Έλληνες του εξωτερικού. Όμως αυτή ισχύει και για πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά αδυνατούν για πολλούς και διάφορους λόγους να βρεθούν την ημέρα των εκλογών σε εκλογικό τμήμα. Η προβλεπόμενη διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Έπρεπε μέχρι και την Δευτέρα 29 Απριλίου (χθες) που τέλειωνε η σχετική προθεσμία να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι μόνο η Νομαρχιακή Καβάλας του κόμματος και για την επιστολική ψήφο, έδωσε συνέντευξη τύπου. Εννοώντας αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας.

Για τα άλλα προεκλογικά θέματα και για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα ο Λεωνίδας Παππάς μεταξύ άλλων είπε:

«Στην πατρίδα μας καλπάζει η ακρίβεια. Δίνονται πολύ μικρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, δεν αρκούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ακρίβειας. Η κυβέρνηση δεν τα βάζει με τα καρτέλ.

Κι όταν δεν τα βάζεις με τα καρτέλ τότε σε υποστηρίζουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις μεγάλες εταιρίες είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα κέρδη τους. Αφήστε δε που είναι με ερωτηματικό το κατά πόσο πληρώνονται».

Επόμενη ερώτηση προς τον Λεωνίδα Παππά το τι γίνεται με την εικόνα που παρουσιάζουν τα κόμματα στις δημοσκοπήσεις. Πρώτη φορά ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας τις αμφισβήτησε έντονα.

Καταλήγοντας το εξής συμπέρασμα:

«Η Νέα Δημοκρατία βολεύεται να έχει βασικό αντίπαλό της και δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν συμπαθεί το συγκεκριμένο κόμμα.

Και δεν θα ήθελε να το ξαναδεί στην κυβέρνηση. Η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Επειδή θα είναι δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές, όλα με αφορμή αυτό το αποτέλεσμα θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα».

Διαβάστε επίσης