• 15 Μαΐου 2024,

Λεωνίδας Παππάς: «Το ΠΑΣΟΚ βγάζει βουλευτή στο Ν. Καβάλας»

 Λεωνίδας Παππάς: «Το ΠΑΣΟΚ βγάζει βουλευτή στο Ν. Καβάλας»

Την Κυριακή 15 Γενάρη το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας προετοιμάζεται να κάνει την πρώτη του εκδήλωση για το 2023. Κι όπως πάντα αυτή θα είναι εκδήλωση για την  κοπή της βασιλόπιτας του νέου έτους. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές όλες οι σχετικές και σημαντικές λεπτομέρειες του γεγονότος. Σίγουρα στην εκδήλωση θα υπάρχει έντονο το προεκλογικό στοιχείο μιας και τοπικά στελέχη αλλά και νομαρχιακή επιτροπή ετοιμάζονται. Οι εκλογές δεν αργούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση η κεντρική διοίκηση του κόμματος θα εκπροσωπηθεί με δύο στελέχη. Τον κ. Παναγιώτη Βλάχο (εκπρόσωπο τύπου) και την κ. Ελισάβετ Φελώνη (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής).

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε πρόσφατα ο κ. Λεωνίδας Παππάς. Πολύ πιθανός υποψήφιος βουλευτής Ν. Καβάλας. Για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών είπε: «Έπρεπε να υπάρξει αυτή η αναβολή της ανακοίνωσης λόγω των στοιχείων της απογραφής. Τα περιμέναμε αφού επηρεάζουν την κατανομή των βουλευτικών εδρών σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας». Για το ότι υπήρξαν υπαναχωρήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, σχολίασε: « Ναι έγινε κι αυτό. Λόγω της αναβολής στην ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών κάποιοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Αυτό διαπιστώθηκε σε Νομούς που το ΠΑΣΟΚ έχει εν ενεργεία βουλευτή ή βουλευτές. Θεωρήθηκε ότι η αναβολή των ανακοινώσεων είναι υπέρ των εν ενεργεία επειδή συνεχίζουν και κάνουν την προεκλογική τους προσπάθεια. Ενώ οι άλλοι περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος». Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι οι πρώτοι και όχι λίγοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Γενάρη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ν. Καβάλας είναι στους Νομούς για τους οποίους θα ανακοινωθούν είτε όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, είτε οι περισσότεροι. Λέγεται ότι βρέθηκαν οι 4 υποψήφιοι άνδρες και η 1 από τις 2 γυναίκες.

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς κλήθηκε να σχολιάσει τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα δεν θα βγάλει βουλευτή στο Ν. Καβάλας. Ούτε στην πρώτη αλλά ούτε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Είπε σχετικά: «Για να βγάλει 3 βουλευτές το πρώτο κόμμα σε μια περιοχή όπως ο Ν. Καβάλας πρέπει στις πρώτες εκλογές να πιάσει ποσοστό 65%. Αυτό φυσικά είναι αδύνατο. Το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει βουλευτή στο Ν. Καβάλας. Και στις πρώτες εκλογές και στις δεύτερες. Οι δημοσκόποι ειδικά για τις πρώτες εκλογές και το Ν. Καβάλας εκτιμούν ότι η κατανομή των εδρών θα είναι 2 για το πρώτο κόμμα και από 1 για το δεύτερο και τρίτο. Το τι ακριβώς θα γίνει μετά, στις δεύτερες εκλογές, εξαρτάται από πολλά».

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς σχολίασε τέλος και το θέμα που ανέκυψε με την Εύα Καϊλή. Μεταξύ άλλων τόνισε: « Αυτό που προέκυψε θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές ξεχάστηκε. Ήταν θέμα ατομικής ευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ έδρασε αμέσως και διέγραψε την κ. Καϊλή».

Διαβάστε επίσης