Λεωνίδας Βουδούρης: Διαβούλευση για τον κανονισμό των γηπέδων

 Λεωνίδας Βουδούρης: Διαβούλευση για τον κανονισμό των γηπέδων

Τόσο ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζυγού Λεωνίδας Βουδούρης όσο και αρκετοί ακόμη πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του δήμου Καβάλας διατηρούν επιφυλάξεις αναφορικά με δύο τουλάχιστον άρθρα του κανονισμού χρήσης των δημοτικών γηπέδων. Αυτό μας επιβεβαίωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Βουδούρης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης παρατήρησε:

«Κατά βάση συμφωνούμε ότι ο κανονισμός χρήσης των γηπέδων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και θα βοηθήσει τη διοίκηση προς την ορθή κατεύθυνση. Ωστόσο, μέσω των τοπικών συμβουλίων διατυπώσαμε ορισμένες ενστάσεις αναφορικά με συγκεκριμένα άρθρα.

Επί παραδείγματι, στο άρθρο 2 όπου γίνεται λόγος για τις αρμοδιότητες, είχαμε ζητήσει να συμπεριληφθούν και οι πρόεδροι διότι στο Ν. 3852/2010 του προγράμματος Καλλικράτη διευκρινίζεται ότι εμείς λογοδοτούμε αφού έχουμε την ευθύνη των κτηριακών εγκαταστάσεων του δήμου εντός των γεωγραφικών μας ορίων. Βεβαίως, ο κύριος αρμόδιος είναι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, παρόλα αυτά θεωρούμε πως θα πρέπει να συμπεριληφθούμε και εμείς οι  πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. Εξάλλου, οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων προστρέχουν στους αντίστοιχους προέδρους για την επίλυση των θεμάτων τους.

Πέραν της βασικής διαφωνίας επί του άρθρου 2, καταγράφονται κι επιμέρους αντιρρήσεις στα κατά τόπους συμβούλια. Επίσης, κάποιοι πρόεδροι εξέφρασαν τις συμφωνίες τους με το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει μια κεντρική διαχείριση σε επίπεδο εσόδων από τις διαφημίσεις των γηπέδων, ώστε μέρος των ποσών να επιστρέφονται με τη μορφή συντηρήσεων και έργων. Προσωπικά, εξέφρασα την αντίρρησή μου για την ορθότητα της καταγραφής των γηπέδων, αφού στη δική μου γεωγραφική ενότητα υπάρχουν δύο γήπεδα ενώ εντός του κανονισμού αναφέρεται μόνο ένα».

Την Τετάρτη ο κανονισμός επρόκειτο να συζητηθεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Καβάλας, κάτι όμως που δε συνέβη και προτιμήθηκε το θέμα να παραπεμφθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφού διατυπώνονται αντιρρήσεις από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Αν και στάλθηκε στα τοπικά συμβούλια μια βελτιωμένη μορφή του κανονισμού όταν αυτός αναγνώσθηκε τότε δε διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Λεωνίδας Βουδούρης: «Με περαιτέρω διαβούλευση εκτιμώ ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο, όπως ο κανονισμός χρήσης των γηπέδων».

 

=

 

Διαβάστε επίσης