• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ένοχοι για κλοπή καλωδίων – σωλήνων

 Ένοχοι για κλοπή καλωδίων – σωλήνων

Είχε πολύ κόσμο χθες το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο, αφού συνεδρίαζαν ταυτόχρονα το μονομελές και το τριμελές. Οι υποθέσεις ήταν πολλές και οι αναβολές ελάχιστες.

Μια από τις υποθέσεις που ξεχώρισε δικάστηκε στο τριμελές Καβάλας με τέσσερεις κατηγορούμενους, αθίγγανοι από το Χρυσοχώρι, το Δροσερό της Ξάνθης και το Ερατεινό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το χρονικό διάστημα Αύγουστος – Σεπτέμβριος του 2011, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι κινήθηκαν στο εσωτερικό ενός συσκευαστηρίου κοντά στη Χρυσούπολη, που ήταν εκτός λειτουργίας, κλέβοντας αντικείμενα, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ειδικότερα ο ιδιοκτήτης του συσκευαστηρίου κατέθεσε ότι έκλεψαν καλώδια και σωλήνες, αχρηστεύσανε τον εξοπλισμό του, ακόμη και καλώδια από ηλεκτρικούς πίνακες, όπως και πόρτες. Σύμφωνα με την κατάθεση του έκαναν τρύπα στην περίφραξη, παραβίασαν την είσοδο του συσκευαστηρίου, το οποίο όπως άφησε να εννοηθεί κυριολεκτικά λεηλάτησαν. Ισχυρίσθηκε ότι η αξία της ζημιάς ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, καθώς πολλά εξαρτήματα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν στη συνέχεια. Μετά από αυτό το περιστατικό κατέθεσε το συσκευαστήριο δεν δούλεψε καθόλου. Δεν μπορούσαμε είπε, ούτε καν να το νοικιάσουμε σε συνεταιρισμούς. Το συσκευαστήριο βρίσκεται σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων και όπως σημειώσαμε ήδη δεν ήταν σε λειτουργία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της κλοπής.

Από τους τέσσερεις κατηγορούμενους, μία μόνο ήταν παρούσα, δύο εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρο και ο τέταρτος δεν εμφανίστηκε καθόλου. Η κατηγορούμενη που ήταν παρούσα στην απολογία της επέμενε ότι δεν έχει καμιά σχέση με το περιστατικό. Αρνήθηκε ότι παραδέχθηκε, ομολόγησε την ανάμειξή της σε αυτό, στην αστυνομία, επιμένοντας ότι είναι αθώα. Δικηγόρος που εκπροσώπησε απόντα κατηγορούμενο, είπε ότι ο πελάτης του πήγε να βοηθήσει, καθώς του υποσχέθηκαν αμοιβή 40 ευρώ για να μεταφέρει τα υλικά που άλλοι έκλεβαν.

Για λογαριασμό του πελάτη του ο ίδιος δικηγόρος υπεράσπισης είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν μπήκε μέσα στο συσκευαστήριο, το οποίο ήταν ανοικτό σε κάθε έναν, για πολύ καιρό.

Το δικαστήριο μετά από σύσκεψη έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση που έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης