• 18 Μαΐου 2024,

Επισκέπτες από την Κύπρο στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

 Επισκέπτες από την Κύπρο στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Πειραματικού Γυμνασίου, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας. Χθες μάλιστα δέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του, προερχόμενους από την Κύπρο. Το σχολείο συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus. Τα προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα συμμετείχε το Ειδικό Γυμνάσιο που λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη. Τώρα το πρόγραμμα υλοποιεί το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο της Καβάλας.

Ήρθαν λοιπόν από την Κύπρο στην Καβάλα εκπρόσωποι του συλλόγου «Αγάπη», ενός συλλόγου για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για 21 συνοδούς και εθελοντές και 16 παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο σύλλογος επισκέφτηκε το νέο σχολείο, όπου εκεί τους εκπροσώπους του υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου, αλλά κι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Απόστολος Βαγενάς.

Σήμερα οι εκπρόσωποι του Κυπριακού Συλλόγου θα βρεθούν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Πρόκειται να επισκεφτούν τη Θάσο αλλά και το Ειδικό Γυμνάσιο, Εργαστήριο της Νέας Καρβάλης.

Στη συνάντηση ήταν και ο Γιώργος Χεριστανίδης πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επί των ημερών του άρχισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι Κύπριοι αναχωρούν την Κυριακή το πρωί για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Επικεφαλής της αποστολής τους είναι ο κ. Ανδρέας Παχύς και ο Σωτήρης Χρήστου.

 

Διαβάστε επίσης