Λέτε να καταφέρουν να την σώσουν την παρτίδα και πάλι οι Βαλκάνιοι ;

 Λέτε να καταφέρουν να την σώσουν την παρτίδα  και πάλι οι Βαλκάνιοι ;

Το γεγονός ότι η γειτονική Βουλγαρία την επίμαχη περίοδο του κορονοϊού είχε λίγα κρούσματα , ίσως λιγότερα και από την δική μας χώρα μπορεί να είναι ένα καλό σημάδι για την καλοκαιρινή σαιζόν που παλεύει να ξεκινήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι Βούλγαροι τουρίστες που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα τελευταία χρόνια ίσως να είναι αυτοί που για άλλη μια φορά θα σώσουν την παρτίδα.

Έτσι είναι αυτά.

Όταν είσαι χορtάτος ονειρεύεσαι Γερμανούς και Άγγλους και όταν πεινάς κάνεις τον σταυρό σου και με τους Βούλγαρους.

Αυτοί είναι που μας μένουν κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα και όλοι μας  ξεχνάνε.

Αυτοί είναι που και φέτος με την παρουσία τους σε Καβάλα και Θάσο θα περιορίσουν την ζημιά.

Αν δεν είχαμε και αυτούς το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εφιαλτικό για όλους και κυρίως για όλους αυτούς που ασχολούνται με τα τουριστικά.

Μπορεί τον Ιούνιο να τον έφαγε με μια χαψιά ο κορονοϊός αλλά Ιούλιο και Αύγουστο θα πάμε καλά γιατί θα είμαστε για άλλη χρονιά ο Νο1 προορισμός των Βαλκάνιων τουριστών που μάλιστα θα έρθουν με μανία αφού και αυτοί προέρχονται από μία περίοδο καραντίνας και απομόνωσης.

Είναι πλεονέκτημα και θα πρέπει να το εκμεταλευτούμε τουριστικά  το γεγονός ότι ο Νομός της Καβάλας είχε μόνο 3-4 επιβεβαιωμένα κρούσματα και εδώ και πολύ καιρό είναι καθαρός.

Αυτό από μόνο του τον κάνει έναν από τους πιο ασφαλείς προορισμούς αρκεί να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και πειθαρχημένοι στα μέτρα υγιεινής και στις αποστάσεις ασφαλείας.

Μην ανοίξουν τα σύνορα και έχουμε έξαρση της εξάπλωσης του ιού γιατί έτσι όπως θα έρθουν , έτσι θα τους στείλουν πίσω.

Τέλος φέτος το καλοκαίρι ίσως να είναι και το καλοκαίρι των ελλήνων αφού έτσι όπως πάνε τα πράγματα ο εγχώριος τουρισμός από κομπάρσος θα γίνει πρωταγωνιστής.

Το θέμα είναι οτι ο έλληνας και δεν έχει και δεν μπορεί να ξοδέψει αυτά που ξοδεύουν  οι ξένοι για πολλούς και διαφόρους λόγους που είναι ευννόητοι οι περισσότεροι.

 

Υπάρχει ένα ελαφρύ βοριαδάκι που δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε πιο σοβαρά το ενδεχόμενο της πρώτης βουτιάς.

Λέμε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά τίποτα δεν έχει κλειδώσει.

Μάλλον θα το ξανασκεφτούμε όπως λέει και ο φίλος μας ο Χαρδαλιάς.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύπουλοι και πονηροί.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης