• 27 Απριλίου 2024,

Λευκή Νύχτα με ποντιακό γλέντι στην Καβάλα

 Λευκή Νύχτα με ποντιακό γλέντι στην Καβάλα

(Φωτ.: Λέσχη Ποντίων Καβάλας)
Με την ανεξίτηλη σφραγίδα των Ποντίων θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της φετινής Λευκής Νύχτας της 4ης Μαΐου στην πόλη της Καβάλας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, όπως κάθε φορά, μουσική, χορό, κουκλοθέατρο, εκθέσεις και πολλές παράλληλες δράσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου.

Δύο ποντιακοί σύλλογοι θα συμμετάσχουν στη φετινή Λευκή Νύχτα Καβάλας ξεσηκώνοντας με τους χορούς και τα τραγούδια τους το κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, η Λέσχη Ποντίων Καβάλας θα παρουσιάσει τραγούδια και χορούς του Πόντου με τη χορωδία της και τα χορευτικά της τμήματα. Η παράσταση θα δοθεί στις 19:30 στο ύψος της οδού Ομονοίας πίσω από την κεντρική πλατεία, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό ποντιακό γλέντι. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Τάσος Παυλίδης, ο Παναγιώτης Κοργιαννίδης και ο Γιάννης Παυλίδης στη λύρα, και στο νταούλι ο Τάσος Κεκρίδης και η Μαρία Κουντουδάκη. Στις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας θα εμφανιστούν και τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων Νέας Καρβάλης.

Πηγη : pontos.gr

Διαβάστε επίσης