Λευκή Νύχτα στο κέντρο της πόλης από τις 7.30 το απόγευμα

 Λευκή Νύχτα στο κέντρο της πόλης από τις 7.30 το απόγευμα

Εκδήλωση Λευκής Νύχτας στην αγορά της Καβάλας έχει να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο του 2019.

Εκείνη η Λευκή Νύχτα σημείωσε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία που δυστυχώς δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια. Για τους γνωστούς λόγους της πανδημίας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τόσο το 2020 όσο και το 2021 προσπάθησε να επαναφέρει την εκδήλωση αλλά δεν τα κατάφερε εξαιτίας των γενικότερων συνθηκών.

Στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Φέτος ήταν απόλυτα έτοιμος προκειμένου να οργανώσει τη Λευκή Νύχτα στη συνηθισμένη ημερομηνία. Δηλαδή σε μία από τις πρώτες, στην πρώτη ειδικότερα Παρασκευή του μήνα Μάη. Ευτυχής σύμπτωση το γεγονός ότι και φέτος όπως και το 2019, η Λευκή Νύχτα συμπίπτει με τη συνάντηση στην Καβάλα πολλών μαθητών μουσικών σχολείων. Τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Με λίγα λόγια οι προϋποθέσεις υπάρχουν ώστε η Λευκή Νύχτα σήμερα να σημειώσει επιτυχία. Όπως το 2019. Πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των πολιτών και τις εκπτώσεις των καταστημάτων. Στόχος άλλωστε της Λευκής Νύχτας είναι να στηριχθεί η τοπική αγορά, μαζί με αυτήν και τα καταστήματα της εστίασης.

Οι διοργανωτές παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα 23 τουλάχιστον εκδηλώσεων. Οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε μια μεγάλη και κεντρική περιοχή που αρχίζει από το Δημοτικό Κήπο, συνεχίζεται στους πεζόδρομους, στην πλατεία Καπνεργάτη και την πλατεία Ελευθερίας. Μέχρι και την αγορά του Αγίου Νικολάου.

Η οδός Ομονοίας γίνεται πεζόδρομος από τις 4 σήμερα το απόγευμα ενώ οι εκδηλώσεις αρχίζουν περίπου στις 7:30 σήμερα το απόγευμα. Σημαντική θα είναι η συμβολή της Τροχαίας Καβάλας που θα διοχετεύει την κίνηση των αυτοκινήτων μέσω της οδού Κουντουριώτου στην οδό  Ερυθρού Σταυρού. Ειδικά σήμερα το απόγευμα και το βράδυ λόγω της Λευκής Νύχτας δεν θα πεζοδρομηθεί η οδός Εθνικής Αντίστασης.

Εντύπωση προκαλεί η διάθεση των καταστημάτων εστίασης να συμμετάσχουν στη Λευκή Νύχτα με εκδηλώσεις κάθε καταστήματος ξεχωριστά. Η μουσική θα έχει τον πρώτο λόγο, η μουσική θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ενώ και οι έμποροι πρέπει να προχωρήσουν σε πραγματικά μεγάλες εκπτώσεις. Γνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές πιέζονται, είναι σε δύσκολη κατάσταση κυρίως λόγω των λογαριασμών ρεύματος αλλά και της γενικότερης ακρίβειας. Που ξεκινά από τη λεγόμενη ενεργειακή κρίση.

Έγκαιρα οι διοργανωτές της Λευκής Νύχτας έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των μουσικών γεγονότων. Αυτό είναι και λίγο ρευστό για πολλούς και διάφορους λόγους. Γνωρίζουμε παρόλα αυτά ότι στην αρχή της οδού Ομονοίας και μπροστά στα παλιά δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί ποντιακό γλέντι με τον Αλέξη Παρχαρίδη.

Στην Ομόνοια θα υπάρχουν κυρίως αθλητικές δραστηριότητες ενώ στις πλατείες Ελευθερίας – Καπνεργάτη- στο τουριστικό περίπτερο (πλατεία Κονσουλίδη) όπως επίσης και στο Δημοτικό Κήπο θα δράσουν μουσικοί. Που θα είναι είτε οι μαθητές των μουσικών σχολείων, είτε η Φιλαρμονική , ομάδες του Δημοτικού Ωδείου και  άλλες μπάντες.

Μιλώντας για λογαριασμό των καταστημάτων εστίασης ο πρόεδρος του συλλόγου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης είπε χθες στην Πρωινή:

«Υπάρχουν οι βάσεις της επιτυχίας και της σημερινής Λεύκης Νύχτας. Είναι οι προηγούμενες επιτυχίες στις διοργανώσεις. Σε αυτές τις βάσεις θα στηριχθεί και η φετινή η διοργάνωση. Η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα έχει δύναμη κυρίως από την υποστήριξη του κόσμου.

Εμείς σαν εστίαση συμμετέχουμε. Στηρίζουμε πλήρως και αγκαλιάζουμε τη Λευκή Νύχτα, αν και ο κλάδος μας αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα. Δεν έχουμε απελευθερωθεί πλήρως. Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν όπως είναι οι λογαριασμοί ρεύματος και πιο πρόσφατα οι μεγάλες αυξήσεις των πρώτων υλών».

Διαβάστε επίσης