• 19 Μαΐου 2024,

Λευτέρης Τουρασανίδης: « Με το ίδιο πλάνο η ΑΕ Πιερέων και στη Β` κατηγορία»

 Λευτέρης Τουρασανίδης: « Με το ίδιο πλάνο η ΑΕ Πιερέων και στη Β` κατηγορία»

Για την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο της ΑΕ Πιερέων που τη σεζόν 2018-2019 μίλησε στην Αθλητική Πρωινή ο Λευτέρης Τουρασανίδης που θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ο Τουρασανίδης τόνισε την πρόθεση να συνεχίσει η ΑΕ Πιερέων με βάση τα νεαρά παιδιά που αγωνίστηκαν και πέρσι στη Γ` κατηγορία. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Μένει ο Λευτέρης Τουρασανίδης στον πάγκο της ΑΕ Πιερέων;

Απάντηση: Εχω μιλήσει ήδη με το συμβούλιο της ομάδας και συμφωνήσαμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας.  Υπάρχει ένας προγραμματισμός για 4 χρόνια και βλέπουμε.

Αν υπάρχουν σε αυτά τα χρόνια θετικά αποτελέσματα, τότε  θα πάμε ακόμη πιο μακριά.

Ερώτηση: Θα ενισχυθεί η ΑΕ Πιερέων μετά την άνοδο από τη Γ` στη Β` κατηγορία;

Απάντηση:   Εμείς πρωτίστως θέλουμε να μείνουμε με τα δικά μας παιδιά. Να χτίσουμε μια ομάδα δικιά μας για να έχουμε μέλλον. Πιστεύω ότι στα επόμενα 3 χρόνια θα μας ζηλεύουν πολλές ομάδες αρκεί τα παιδιά να έχουμε υπομονή και να δουλεύουν έτσι όπως πρέπει στις προπονήσεις.

Ερώτηση: Χωρίς μεγάλη ενίσχυση μήπως θα είναι ρίσκο αφού η Β` κατηγορία έχει περισσότερες απαιτήσεις από τη Γ`;

Απάντηση: Είναι μεγαλύτερο ρίσκο να ανοιχτείς στο οικονομικό και να φτάσεις σε κάποια στιγμή να δυσκολεύεσαι πως θα πληρώσεις παρά να φτιάξεις μια ομάδα με δικά σου παιδιά που θα έχει μέλλον.  Το προτιμότερο είναι με χαμηλούς τόνους να προσπαθήσουμε να πρωταγωνιστήσουμε η να καταφέρουμε την γρήγορη παραμονή.  Θέλουμε να βάλουμε βάσεις για το μέλλον. Οι καιροί είναι δύσκολοι για οικονομικά ανοίγματα. Βλέπουμε και τι γίνεται σε πολλές ομάδες.

Ερώτηση: Οπότε θα συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο που έχετε ξεκινήσει από πέρσι;

Απάντηση:  Βασίζομαι πρώτα απ` όλα στον ευατό μου αλλά και σε όλα τα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου και στους παίκτες.  Ξέρω τι πρέπει να κάνω.  Με τον προγραμματισμό που έχω κάνει ελπίζω να πάμε πολύ καλά. Κάθε χρόνο βάζουμε και ένα λιθαράκι. Είμαστε καλύτεροι και χτίζουμε γερά θεμέλια γύρο από την ομάδα.

Ερώτηση: Πάντως μέχρι τώρα σε δικαιώνει αυτός ο τρόπος λειτουργίας;

Απάντηση: Βεβαίως με έχει δικαιώσει όπως και τα παιδιά. Εχουμε στο ρόστερ 5-6 ποδοσφαιριστές από 15 έως 17 χρονών που παίζουν συνέχεια.

Οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο έχουν δει τις μεγάλες διαφορές βελτίωσης που έχουν αυτά τα παιδιά προς το καλύτερο.  Βλέπουν τη δουλειά που γίνεται.

Κάθε χρόνο τα παιδιά γίνονται και καλύτερα. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για μένα αλλά και το Δ. Σ. Βέβαια θα βρούμε και τρόπους να ενισχυθούμε χωρίς η ομάδα να ματώσει στο οικονομικό.  Μπορούμε λίγα χρήματα να δώσουμε σε κάποια παιδιά αλλά όχι να ανοιχθούμε.  Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στην πεντάδα- εξάδα με σεβασμό στο τοπικό ποδόσφαιρο και στην τοπική κοινωνία. Αν βγει κάτι καλό περισσότερο θα το δούμε.

Ερώτηση: Η διοίκηση φαίνεται να είναι κοντά.

Απάντηση: Βεβαίως. Η διοίκηση είναι πολύ κοντά. Η συνεργασία μας έχει οριοθετηθεί για 4 χρόνια και βλέπουμε να όλα πάνε καλά.  Επίσης πρέπει να τονίσουμε τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που έχουμε σαν ομάδα.  Στο γήπεδο της Μέλισσας θα γίνει η προετοιμασία μαζί βέβαια με το μεγάλο γήπεδο στο Μελισσοκομείο. Ακόμη υπάρχει και το γήπεδο του Χρυσοκάστρου όπου θα χρησιμοποιηθεί και εκείνο.

Ερώτηση: Η άνοδος της ΑΕ Πιερέων στη Β` κατηγορία ήταν και μια μεγάλη χαρά για τον Λευτέρη Τουρασανίδη που πίστεψε σε αυτά τα παιδιά;

Απάντηση: Ηταν η κρυφή μου χαρά.  Το είχα στο μυαλό μου χωρίς να δίνω μεγάλη έμφαση. Πηγαίναμε βήμα- βήμα, χωρίς τυμπανοκρουσίας. Απλά με δουλειά στις προπονήσεις.   Μας βοήθησε και η τύχη αλλά και ο θεός του ποδοσφαίρου.  Έλεγα πάντως αν ανεβούμε λίγο παραπάνω αγωνιστικά θα μπορέσουμε να μπούμε και στην τριάδα.  Αυτό το καταφέραμε πανάξια.

 

Διαβάστε επίσης