• 9 Μαΐου 2024,

Λίγα απ’ όλα

 Λίγα απ’ όλα

* Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη
Το 2% των Ελλήνων ήταν υποψήφιοι δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι!
Το ποσοστό ανά φύλο ήταν 59% άνδρες και 41% γυναίκες.
Τον δημαρχιακό θώκο των 332 δήμων της χώρας διεκδίκησαν 1.047 άνδρες και μόλις 164 γυναίκες ενώ τις θέσεις των 13 περιφερειαρχών διεκδίκησαν 67 άνδρες και μόλις 11 γυναίκες.
Είναι φανερό λοιπόν ότι παρά το νόμο για την ποσόστωση που υπάρχει για τις εκλογές εν γένει, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την αληθινή ισότητα ανδρών-γυναικών.

*  9η σε ρυθμίσεις οφειλών η ΑΜΘ
Πολύ μεγάλο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των οφειλετών να διακανονίσουν τις οφειλές τους με τον εξωδικαστικό μηχανισμό
Με βάση τα στοιχεία κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 856 νέες επιτυχεις ρυθμίσεις οφειλών και ο αριθμός αυτός ξεπερνάει το μέσο όρο των τελευταίων πέντε μηνών που αντιστοιχούν σε ένα σύνολο 250 εκατομμυρίων ευρώ ενώ οι εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην συγκεκριμένη πλατφόρμα αριθμούν τις 3.628.
Η Περιφέρεια Αττικής κατέχει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό ρυθμίσεων επί των συνολικών οφειλών με ένα ποσοστό 31,8% και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 10 4,41%, η Κρήτη με 10,1% η Πελοπόννησος με 6,55%, το Νότιο Αιγαίο με 6,31%, η Θεσσαλία με 5,80%, η Δυτική Ελλάδα με 5,77%, η Στερεά Ελλάδα με 5,11%, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 3,88%, η Ήπειρος με 3,55%, τα νησιά Ιονίου με 3,15%, η Δυτική Μακεδονία με 1,92% και το Βόρειο Αιγαίο με 1,66%.
Φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλών είναι προς τις τράπεζες και το μεγαλύτερο ύψος έχουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιτηδευματίες.

* Μία πιθανή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει αλλαγές στη Βουλή
Αν οι 16 από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν λευκό στην πρόταση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για την συγκρότηση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αν λέμε, τύχει και διασπαστούν και συγκροτήσουν ένα δικό τους κόμμα, τότε αριθμητικά θα είναι το πέμπτο σε δύναμη στο βουλή αφού θα υπερτερούν από την “Ελληνική Λύση”, τους “Σπαρτιάτες” και την “Πλεύση Ελευθερίας”.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως ο ΣΥΡΙΖΑ με 31 εναπομείναντες βουλευτές θα είναι τρίτο σε δύναμη κόμμα στη βουλή και το ΠΑΣΟΚ με 32 βουλευτές θα γίνει ξαφνικά αξιωματική αντιπολίτευση!
Λέτε να το δούμε κι αυτό;

Διαβάστε επίσης