Λίγα τα έργα που απαιτήθηκαν στα σχολεία του δήμου Καβάλας

 Λίγα τα έργα που απαιτήθηκαν στα σχολεία του δήμου Καβάλας

Στα σχολεία παρουσιάστηκαν χθες οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να προετοιμασθούν ενόψει του αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου. Από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ρωτήθηκαν οι δύο πρόεδροι των ενιαίων σχολικών επιτροπών του δήμου, Θόδωρος Τζατζάρης και Μαρία Φρατζεσκάκη εάν είναι έτοιμες οι κτηριακές εγκαταστάσεις  ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές.

Ο πρόεδρος της ενιαίας πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Θόδωρος Τζατζάρης διαβεβαίωσε ότι τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου θα είναι έτοιμα έως τη 12η Σεπτεμβρίου. Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού με κυριότερη εκείνη στο 5ο δημοτικό, όπου θα μεταφερθούν το 5ο και το 6ο νηπιαγωγείο. Κατόπιν των παρεμβάσεων τα νήπια θα μεταφερθούν στο μεταγενέστερο κτήριο του συγκροτήματος. Θέμα χρόνου είναι να τακτοποιηθεί και το ζήτημα των κουφωμάτων σε σχολείο των Κρηνίδων. Μικροσυντηρήσεις και βαφές έχουν επίσης εκτελεστεί ώστε η έναρξη της νέας χρονιάς να βρει τα κτήρια πανέτοιμα.

Εντός των ημερών αναμένεται η κυβερνητική απόφαση για την τοποθέτηση των σχολικών καθαριστριών. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από τις καθαρίστριες που απασχολούνταν και πέρσι, ενώ προκήρυξη θέσεων θα ισχύσει μόνο για τα σχολεία όπου θα ανακύψουν κενά. Επίσης, έχουν προηγηθεί οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση των σχολικών κυλικείων τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν ομαλά. Με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους θα εγκατασταθούν και οι σχολικοί τροχονόμοι.

Η πρόεδρος της ενιαίας δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Μαρία Φρατζεσκάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι η  λειτουργία γυμνασίων και λυκείων θα αρχίσει ομαλά και με ελάχιστα μόνο μικροπροβλήματα. Ο δήμος αναμένει τη δημιουργία του ειδικού σχολείου στις εγκαταστάσεις του σανατορίου, το οποίο ωστόσο δε θα προλάβει να λειτουργήσει ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα. Ο δήμος θα λάβει εντολή από το υπουργείο ώστε να δρομολογήσει τη διαδικασία προετοιμασίας του χώρου όπου θα στεγαστεί το ειδικό σχολείο. Η συγκεκριμένη εντολή αναμένεται αν και η απόφαση έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τακτοποιήθηκαν τα ελάχιστα κτηριακά προβλήματα, ενώ ενημέρωση για τυχόν επιπλέον λεπτομέρειες αναμένονται από τους καθηγητές, αμέσως μόλις παρουσιαστούν στα σχολεία. Εκκρεμότητα παρατηρείται στην τακτοποίηση του θέματος των καθαριστριών λόγω καθυστέρησης του υπουργείου και μη έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ για την πρόσληψής τους. Κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιες εργαζόμενες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Δημοπρατήθηκαν τα κυλικεία του 4ου γυμνασίου, και του 2ου λυκείου – 7ου γυμνασίου. Το κυλικείο του δεύτερου συγκροτήματος επιπλώθηκε εκ νέου από το δήμο λόγω αποχώρησης της προηγούμενης ιδιοκτήτριας. Αν και είχε δημοπρατηθεί το κυλικείο του ΕΠΑΛ ωστόσο η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί εντός του Οκτωβρίου διότι ο πλειοδότης αποχώρησε. Προσωρινά επομένως το ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει άνευ κυλικείου.

Διαβάστε επίσης