Προεδρικός απολογισμός του Φεστιβάλ Φιλίππων

 Προεδρικός απολογισμός του Φεστιβάλ Φιλίππων

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος κλήθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ να πραγματοποιήσει τον απολογισμό του. Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του φετινού θεσμού, για την ποιότητα των παραστάσεων που παρουσιάστηκαν και γενικότερα για την πορεία του φεστιβάλ.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος επεσήμανε: «Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος. Είχα τη δυνατότητα να βρεθώ σε όλες τις εκδηλώσεις, είτε αυτές πραγματοποιήθηκαν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων είτε σε χώρους εντός της Καβάλας και μάλιστα αρκετές ώρες πριν την έναρξη προκειμένου να καλυφθούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες. Ως πρόεδρος λοιπόν θεωρώ ότι ο θεσμός διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο, κάτι που εκτιμήθηκε και από το κοινό.

Δε θα πρέπει να τεθεί σε διαδικασία συγκρίσεως το περσινό με το φετινό φεστιβάλ, διότι ο περσινός θεσμός αντιμετώπισε ορισμένες αντιξοότητες λόγω ματαιώσεως παραστάσεων, λόγω των capital controls και λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Αντιθέτως, φέτος οι συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκότερες, δύο μόνο παραστάσεις ματαιώθηκαν χωρίς να υπάρχει δική μας ευθύνη. Η μία θα φιλοξενούνταν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και η δεύτερη στο οικόπεδο Κρέη.

Τα φετινά νούμερα ήταν εντυπωσιακά και αποδεικνύουν ότι κόπηκαν 19.992 εισιτήρια. Πέρσι, με τρεις αναβολές παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων ο αριθμός των εισιτηρίων είχε φτάσει μόλις στις 10.000. Συνολικά οι περσινές παραστάσεις στου Φιλίππων ήταν 20 και φέτος 14. Φέτος συνολικά οι εκδηλώσεις ήταν 34. Η καλύτερη εισπρακτικά παράσταση του φετινού φεστιβάλ ήταν ο «Πλούτος» αφού στη διάρκεια των δύο ημερών έκοψε συνολικά 5.432 εισιτήρια. Εξαιρετικά καλά πήγε και η διήμερη παράταση «Συρανό» με 3.500 εισιτήρια.

Ο ακριβής οικονομικός απολογισμός του φεστιβάλ ακόμη δεν έχει ετοιμασθεί. Πάντως, το φεστιβάλ και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα εισπράξουν το 10% των εισπράξεων σύμφωνα με τα ποσοστά που αναφέρονται σε κάθε συμβόλαιο έκαστης παραστάσεως».

Καμίας απολύτως στηρίξεως από την περιφέρεια δεν έτυχε το φετινό φεστιβάλ, παρά τις προσπάθειες του προέδρου και τις επαφές που είχε πραγματοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι ο 59ος θεσμός στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική ενίσχυση του δήμου Καβάλας.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος δήλωσε ανοικτός ακόμη και σε κακοπροαίρετα σχόλια του τοπικού τύπου, αφού δεν αποκλείεται να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Οι διοργανωτές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα ποιότητας και θερμής φιλοξενίας. Ο στόχος των διοργανωτών, κατά τον πρόεδρο, επετεύχθη σε μέγιστο βαθμό. Εάν οι παραστάσεις άρεσαν ή όχι στο κοινό, αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα των θεατών και τον όγκο των εισιτηρίων που κόπηκαν, καθώς και από το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.

 

=

 

Διαβάστε επίσης