• 23 Απριλίου 2024,

Λίγη ακόμη αναμονή- Στα μέσα Ιούνη τα δρομολόγια Καβάλα- Πρίνος

 Λίγη ακόμη αναμονή- Στα μέσα Ιούνη τα δρομολόγια Καβάλα- Πρίνος

Ως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, το αργότερο, φαίνεται ότι θα επανέλθουν τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή Καβάλα- Πρίνος. Οι πληροφορίες προέρχονται από την Αθήνα, το αρμόδιο υπουργείο και φυσικά δεν ικανοποιούν.

Πολύ περισσότερο που όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές,  τα δρομολόγια ως το τέλος του μήνα θα είναι 2 ή 3 την ημέρα. Υπό κανονικές συνθήκες και για το ίδιο διάστημα του Ιουνίου θα έπρεπε να είναι περίπου τα διπλάσια.

Ο κορωνοϊός έκανε το… θαύμα του κι έτσι αρχικά η γραμμή ήταν και παραμένει κλειστή, όταν με το καλό επανέλθει αυτό θα γίνει πολύ αργά και σταδιακά.

Η πλευρά των εταιριών έχει τα επιχειρήματα της σχετικά με την εφαρμογή των γνωστών πρωτόκολλων, από την άλλη τα δεδομένα της ακτοπλοΐας στη γραμμή της Κεραμωτής βελτιώνονται συνεχώς. Ώστε σύντομα θα συναντήσουν μια κάποια κανονικότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη γραμμή του Πρίνου φυσιολογικό αριθμό δρομολογίων θα έχουμε (αν έχουμε) κάποια στιγμή τον Ιούλιο!

Οι τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται και πιέζουν. Εκδίδουν ανακοινώσεις, δημοσιοποιούν ψηφίσματα. Κι ενώ ο Υπουργός λαμβάνει όλα αυτά τα μηνύματα και δίνει υποσχέσεις τελικά ο χρόνος περνά και τα δρομολόγια για Πρίνο δεν επανέρχονται. Είναι φανερό κι ας προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς, ότι το Υπουργείο δέχεται τις επιφυλάξεις των εταιριών και τις προστατεύει. Υπό την έννοια ότι θεωρεί τη γραμμή (ακόμη κι αν σήμερα επανέλθει) να μην έχει προοπτική. Υπό τις παρούσες τουλάχιστον συνθήκες.

 

 

Διαβάστε επίσης