• 6 Μαΐου 2024,

Λίγο φθηνότερα σε σχέση με πέρσι αρνιά – κατσίκια για το Πάσχα

 Λίγο φθηνότερα σε σχέση με πέρσι αρνιά – κατσίκια για το Πάσχα

Παρά το ότι είναι νωρίς ακόμη, υπάρχουν στην αγορά οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή που θα αγοράσουμε το κρέας τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα αρνιά και τα κατσίκια. Σύμφωνα με τα όσα φαίνονται και ως πρόβλεψη διατυπώνονται κυρίως από τους κρεοπώλες, αρνιά και κατσίκια φέτος θα είναι ελαφρώς φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ρόλο παίζει το γεγονός ότι τα μικρά ζώα εξήχθησαν στην αγορά της Ιταλίας για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του καθολικού Πάσχα. Έτσι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και της Ελλάδος γενικότερα, θα διαθέσουν στην εγχώρια αγορά πιο παχιά ζώα τα οποία πάντα είναι φθηνότερα σε σχέση με τα νεαρά αρνιά και κατσίκια.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του προέδρου των κρεοπωλών του Νομού Καβάλας Κώστα Κεχαγιά, είναι εφικτό φέτος οι καταναλωτές να αγοράσουν τα αρνιά και τα κατσίκια από τα κρεοπωλεία -ζώα ντόπια- ένα ή δύο ευρώ πιο φθηνά σε σχέση με πέρσι.

Είναι κάτι που θα κριθεί οριστικά το επόμενο διάστημα. Αν και μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα δεδομένα στην κτηνοτροφία της χώρας και της περιοχής δεν φαίνεται και δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν. «Εμείς ως κρεοπώλες θα είμαστε έτοιμοι. Πάντα με άριστη ποιότητα και τα ντόπια κρέατα» είπε στην Πρωινή ο Κώστας Κεχαγιάς.

Διαβάστε επίσης