Λίγοι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στο Ν. Καβάλας

 Λίγοι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στο Ν. Καβάλας

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη σύσκεψη με τοπικούς φορείς και παράγοντες. Θέμα η εξυπηρέτηση Ουκρανών προσφύγων που ήρθαν ή αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή του Νομού Καβάλας.

Συμμετείχαν ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, οι δήμαρχοι Φίλιππος Αναστασιάδης – Λευτέρης Κυριακίδης- Σάββας Μιχαηλίδης. Η γενική γραμματέας του Δήμου Καβάλας Χριστίνα Ταβουλτζίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας αλλά και ο διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» Δημήτρης Ρέμμος.

Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Στέφανος. Ο οποίος δήλωσε τη διάθεση της Ι. Μητρόπολης να βοηθήσει αν παραστεί ανάγκη. Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης εξήγησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι πρόσφυγες από την Ουκρανία πρέπει να καταγραφούν μέσω διαδικασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Να νομιμοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο την παρουσία τους στην Ελλάδα και να αποκτήσουν απαραίτητα έγγραφα με τα οποία θα μπορούν ακόμη και να εργάζονται. Η εντύπωση πάντως που δημιουργήθηκε είναι ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στην περιοχή μας είναι λίγοι και θα παραμείνουν λίγοι όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη έλαβε μέρος Ουκρανή που δραστηριοποιείται στην πόλη και το Νομό Καβάλας, η οποία έχει το ρόλο του ενδιάμεσου συνδέσμου ανάμεσα στους τοπικούς φορείς και τους πρόσφυγες από την πατρίδα της. Θυμίζουμε ότι λίγοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σήμερα σε κατοικίες του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Νέστου ενώ επίσης λίγοι είναι αυτοί που φιλοξενούνται στον ξενώνα του Δήμου Καβάλας στη Νέα Καρβάλη.

Διαβάστε επίσης