• 28 Μαρτίου 2024,

Λειτουργεί τον Μάη η ανακαινισμένη Tosca (Φωτογραφίες)

 Λειτουργεί τον Μάη η ανακαινισμένη Tosca  (Φωτογραφίες)

Ολοκληρώνονται το δεύτερο 15νθήμερο του Απρίλη οι εργασίες ανακαίνισης σε όλες τις εγκαταστάσεις της Τόσκα, τις οποίας προσεκτικά και συστηματικά υλοποιεί καιρό τώρα ο όμιλος Μουζενίδη. Το συγκρότημα νοικιάστηκε από τον όμιλο Μουζενίδη το περασμένο Φθινόπωρο. Από τότε προετοιμάζεται, αλλάζει, βελτιώνεται για να προλάβει τη νέα τουριστική περίοδο. Όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών τέλος Απριλίου και πρώτες διανυκτερεύσεις από τις αρχές Μάη. Η μονάδα θα απευθύνεται στους πάντες αν και θα υπάρχουν συμφωνίες με Ρώσους τουρίστες. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό, μάλιστα οι υπηρεσίες προς τους καθημερινούς κολυμβητές θα αναβαθμιστούν.

Η Τόσκα κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60. Η πρώτη τόσο μεγάλης έκτασης ανακαίνιση από τότε, είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η εταιρία Μουζενίδη απευθύνθηκε στην πολεοδομία για τις απαραίτητες άδειες, στο αρχείο της οποίας βρέθηκε η αρχική άδεια. Στην αρχική άδεια του 1964 μάλιστα αναφέρεται η ανέγερση «…ισογείου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΟΥ από την

Α.Τ.Ε. ΤΟΣΚΑ στον Όρμο Μυρμήγκια Παχύ Καβάλας».

Κι αν όλα αυτά αφορούν το παρελθόν, ας δούμε τι ετοιμάζεται κι αφορά το κοντινό μέλλον. Στην Τόσκα σήμερα εργάζονται τουλάχιστον 20 άτομα, που κατά πληροφορίες διαμένουν στις εγκαταστάσεις της μονάδας. Των εργασιών συντήρησης (γενικό εξωτερικό βάψιμο, αλλαγή κουφωμάτων, ανακαίνιση δωματείων κτλ) προηγήθηκε καθαρισμός όλης της έκτασης. Εργασία δύσκολη αφού τα μπανγκαλόου βρίσκονται τα περισσότερα μέσα σε δάσος. Δίδεται μεγάλη σημασία στο κτίριο του εστιατορίου. Ανακαινίζεται η οροφή του όπου φημολογείται θα λειτουργήσει ρουφ γκάρνεντ ενώ θα κατασκευαστεί και ασανσέρ. Αναβαθμίζονται οι χώροι καταστημάτων στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, για να εξυπηρετούνται και οι καθημερινοί κολυμβητές και επισκέπτες. Θα γίνουν τουλάχιστον δύο παιδικές χαρές ενώ όπως λέγεται με την ανακαίνιση αυξάνονται ελαφρώς τα διαθέσιμα δωμάτια. Η Τόσκα θα αποκτήσει και γυμναστήριο.

Το ξενοδοχείο που θα είναι κατάλληλο και για οικογενειακές διακοπές φημολογείται ότι θα απασχολήσει τουλάχιστον 70 άτομα. Γνωρίζοντας τι πρόκειται να γίνει, διάφοροι κυρίως νέοι καταθέτουν ήδη τα βιογραφικά τους ζητώντας εργασία. Ήδη προσελήφθη νέος διευθυντής. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, η οποία προς το παρόν μπορεί να μην φαίνεται αλλά θα αλλάξει (όπως αναμένονταν) τα δεδομένα της περιοχής προς το καλύτερο.

 

 

Διαβάστε επίσης