Lock down δύο ταχυτήτων

 Lock down δύο ταχυτήτων

Οι επιστήμονες βλέπουν ότι τα νούμερα δεν πέφτουν και αρχίζουν να πιστεύουν ότι δεν θα μας φτάσει ούτε η μία εβδομάδα παράτασης που έχει δοθεί στην καραντίνα.

Μπορεί να υπάρχει μείωση στα ημερήσια κρούσματα που δεν είναι βέβαια η αναμενόμενη αλλά δεν υπάρχει μείωση στον αριθμό των ημερήσιων θανάτων και στους διασωληνωμένους.

Αυτό το γεγονός όχι μόνο προβληματίζει αλλά και φρενάρει τον σχεδιασμό της άρσης του lock down ενόψει Χριστουγέννων.

Σήμερα το πιο ρεαλιστικό σχέδιο είναι αυτό που θέλει την αγορά να ανοίγει μετά τις 15 του μήνα και την εστίαση να μην ανοίγει καθόλου.

Ίσως τα φετινά Χριστούγεννα να τα ζήσουμε χειρότερα από ότι το  περσινό ΠΑΣΧΑ.

Τον χρόνο που απαιτείται για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση δεν μπορείς να τον αγοράσεις ούτε να τον εκβιάσεις.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε θέλει  μόνο υπομονή.

Είμαστε κυριολεκτικά αυτό που λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα !

Γκρεμός είναι ο κορωνοϊός και το ρέμα είναι η οικονομική καταστροφή που γιγαντώνει κάθε μέρα που περνάει και  η οικονομία παραμένει σε αδράνεια.

Εκτός από τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που είναι διασωληνωμένοι σε κάποια μονάδα Νοσοκομείου της χώρας και δίνουν μάχη για την ζωή τους , διασωληνωμένη είναι και η ελληνική οικονομία που έχει ήδη μία σοβαρή επιβάρυνση και ένα άσχημο ιστορικό λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.

Η οικονομία της δικής μας χώρας είναι πιο ευάλωτη και δεν έχει τις αντοχές που έχουν οι οικονομίες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και σίγουρα το κανάλι που θα τραβήξουμε εμείς  όταν θα τελειώσει οριστικά αυτή η περιπέτεια θα είναι σαφώς μεγαλύτερο και πιο δύσκολο.

 

Δεν βλέπετε τι γίνεται στην γειτονική μας Δράμα ;

Η κατάσταση είναι τραγική και πλέον στο Νοσοκομείο της πόλης σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε είναι μία ανάσα από την επιλογή των ασθενών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές ασθενών σε Νοσοκομεία της πρωτεύουσας και δεν ξέρουμε τι άλλο θα γίνει αν δεν μειωθεί ο αριθμός αυτών που χρειάζονται νοσηλεία.

 

Πλέον πάνω στο τραπέζι είναι το σενάριοτου lock down δύο ταχυτήτων δίνοντας ένα προβάδισμα στις περιοχές που έχουν λίγα κρούσματα και διατηρώντας στο «κόκκινο» με ότι αυτό συνεπάγεται  τις περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτό είναι κάτι το οποίο και μέσα από αυτή την σελίδα πριν από λίγες ημέρες προτείναμε αφού είναι άδικο να είναι στην ίδια μοίρα η Θες/νίκη με 500 κρούσματα την ημέρα με την Ρόδο που έχει δέκα για παράδειγμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι προχθεσινές δηλώσεις του Χαρδαλιά που ξεχώρισε τις 18 περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Για τις περιοχές που ανήκουν σε αυτή  την κατηγορία θα αργήσει να ξημερώσει ….

Ήδη από χθες Κυριακή κυκλοφορούσαν φήμες ότι έχει χαθεί και η 14η του Δεκέμβρη ενώ είναι σίγουρο ότι οποιαδήποτε μορφή άρσης του lock down θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς ενώ είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να παραμείνει καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστική περιόδου το SMS στο 13033 για συγκεκριμένες μετακινήσεις.

Τέλος σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα είναι άστατος με αρκετά φαινόμενα που μπορεί να είναι και έντονα.

Φαίνεται ότι η εβδομάδα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με βροχές.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και κυρίως να έχουμε καλά νέα τα επόμενα 24ωρα.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης