«Δεν είναι σωστό να περιλαμβάνεται η Καβάλα στις επιβαρυμένες με covid περιοχές»

 «Δεν είναι σωστό να περιλαμβάνεται η Καβάλα στις επιβαρυμένες με covid περιοχές»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς περιέλαβε την ΠΕ Καβάλας στις 18 επιβαρυμένες από Covid περιοχές της χώρας. Αυτό έγινε με τις επίσημες ανακοινώσεις στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Ο αντίλογος που έχει ενδιαφέρον, στηρίζεται δε σε συγκεκριμένα επιχειρήματα, έρχεται από τον κ. Γιώργο Καραμάνη (φωτογραφία). Πρόκειται για τον βιολόγο του Νοσοκομείου, υπεύθυνο του εργαστηρίου στο οποίο γίνονται τα μοριακά τεστ (RT- PCR)για τον κορωνοϊό.

Ερωτηθείς σχετικά από την Πρωινή ο κ. Καραμάνης είπε τα εξής: 

«Δεν είναι σωστό για την Καβάλα να είναι στις επιβαρυμένες περιοχές. Το έδειξαν τα τεστ του ΕΟΔΥ στο λιμάνι. Σε εμάς τα περισσότερα θετικά αφορούν ήδη θετικούς ασθενείς που νοσηλεύονται ή θετικούς που ελέγχονται ξανά. Κι όχι νέα περιστατικά.

Η Καβάλα είναι σε πλεονεκτική θέση γιατί έχει το εργαστήριο Μοριακής και βρίσκει τα νέα θετικά αυθημερόν και όχι σε 3 με 4 μέρες όπως γίνεται σε άλλες περιοχές. Έτσι τα απομονώνει άμεσα και τα διαχειρίζεται. Για αυτό και τόσα λίγα κρούσματα σε συναδέλφους.

Κάνουμε συνεχώς τεστ. Τα rapid test δεν έχουν την ευαισθησία της pcr. Πολλά αρνητικά έδωσαν θετικό pcr. Μετά από 8.000 τεστ pcr σας λέω ότι το εργαστήριο έσωσε τη Καβάλα.

ΥΓ. Η οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο οφείλεται κυρίως στα εισαγόμενα περιστατικά από τους γύρω νομούς».

Διαβάστε επίσης