Ικανοποιητική προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία του περασμένου Σαββάτου

 Ικανοποιητική προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία του περασμένου Σαββάτου

Άρχισαν το περασμένο Σάββατο, συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εθελοντικές αιμοδοσίες για την κάλυψη των αναγκών του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας.

Η δραστηριότητα στηρίζεται από την ΠΕ Καβάλας και τους τοπικούς συλλόγους εθελοντικής αιμοδοσίας. Η προσέλευση το Σάββατο ήταν ικανοποιητική, γεγονός που δημιούργησε χαρά στους υπευθύνους του Σταθμού.

Η εκπρόσωπος του οποίου (διευθύντρια) κ. Ευαγγελία Πανώρη είπε στους δημοσιογράφους:

« Είμαστε σήμερα εδώ στο Αμφιθέατρο κι είμαστε ήδη ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και την προσέλευση των αιμοδοτών. Αυτό επετεύχθη και με την βοήθεια των αιμοδοτικών συλλόγων της περιοχής.

Οι οποίοι πάντα στηρίζουν τον Σταθμό του Νοσοκομείου. Είναι επιτακτική ανάγκη ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο να δείξουμε εθελοντισμό, αγάπη και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες που βιώνουμε.

Τουλάχιστον να μπορέσουμε να έχουμε τα αποθέματα μας- από πλευράς αιμοδοσίας εννοώ- γεμάτα. Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει από έλλειψη αίματος. Θα είμαστε εδώ, στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, κάθε Πέμπτη. 9 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι.

Η αιμοδοσία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Θα ήταν καλό και θα ήταν επιτυχία αν προσέλθουν νέοι ηλικιακά αιμοδότες. Νέοι ενήλικες από ηλικία 18 ετών και άνω.

Πρέπει να καλλιεργηθεί η έννοια του εθελοντισμού γιατί ο εθελοντισμός είναι αγάπη, είναι αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο. Τα ραντεβού με κάθε εθελοντή αιμοδότη είναι υποχρεωτικά για να είναι ελεγχόμενη η ροή των αιμοδοτών έτσι ώστε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Η κ. Πανώρη ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, λόγω των κρουσμάτων Covid. Απάντησε λέγοντας ότι « Σε όλη την Ελλάδα, ειδικά σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Προσέρχονται κάθε μέρα καινούργια περιστατικά. Στο Νοσοκομείο μας διαμορφώθηκαν πολλές καινούργιες κλινικές για να υποδέχονται αυτούς τους ασθενείς. Η ΜΕΘ τροποποιήθηκε για να υποδέχεται 12 περιστατικά Covid. Το Νοσοκομείο Καβάλας είναι στα όρια του.

Είμαστε λίγο καλύτερα από κάποιους γειτονικούς νομούς. Προς το παρόν το Νοσοκομείο Καβάλας αντέχει».

Διαβάστε επίσης