Λογαριασμός για συγκέντρωση χρημάτων αγοράς εκχιονιστικού – Θα καθαρίζει κατά προτεραιότητα τον δρόμο προς το Δασικό Χωριό στο Παγγαίο

 Λογαριασμός για συγκέντρωση χρημάτων αγοράς εκχιονιστικού – Θα καθαρίζει κατά προτεραιότητα τον δρόμο προς το Δασικό Χωριό στο Παγγαίο

Την προηγούμενη εβδομάδα, τις ημέρες της κακοκαιρίας, δεν λειτούργησε το Δασικό Χωριό στο Παγγαίο. Η τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε προτεραιότητα σε άλλες περιοχές και δρόμους, ήταν (σε γενικές γραμμές) λογικό. Ο ΚΟΙΝΣΕΠ που λειτουργεί τρίτο Χειμώνα φέτος το Δασικό Χωριό περίμενε να έρθει η σειρά καθαρισμού του συγκεκριμένου δρόμου.

Αυτό άργησε κι έτσι τη Δευτέρα ο Λευθέρης Κοκκινίδης (εκπρόσωπος του ΚΟΙΝΣΕΠ) έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

« Η κατάσταση έχει παραγίνει όσον αφορά με την διάνοιξη του δρόμου προς το “Δασικό χωριό Παγγαίου”, κάθε φορά που ρίχνει λίγο παραπάνω χιόνι στην περιοχή μας. Πολύς κόσμος τις ημέρες που χιόνισε ήθελε να ανέβει στο Δασικό χωριό, αλλά δυστυχώς για ακόμη μία φορά, παρά τις υποσχέσεις μας ότι ο δρόμος δεν θα ξανακλεινόταν, μιας και είχαμε κανονίσει να μας ανοίγει ιδιώτης όταν δεν μπορεί ο Δήμος Παγγαίου , παρ΄όλα αυτά ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Αποτέλεσμα ήταν για 7 ολόκληρες ημέρες το Δασικό χωριό Παγγαίου, όπως και τον Ιανουάριο του 2017, να αποκλειστεί εκ νέου.Σήμερα και μετά από προτροπή φίλων, πήρα την μεγάλη απόφαση και πήγα στην τράπεζα Πειραιώς στην Ελευθερούπολη Παγγαίου και άνοιξα λογαριασμό, ο οποίος θα είναι δεσμευμένος και θα ανοίξει με την προϋπόθεση και μόνον, για την αγορά ενός εκχιονιστικού μηχανήματος, το οποίο θα ανοίγει τον δρόμο έως το Δασικό χωριό Παγγαίου σε πρώτη φάση και θα είναι αποκλειστικά για το Παγγαίο.Όσοι φίλοι που αγαπάτε το βουνό μας και θα θέλατε να το χαίρεστε όταν εσείς θέλετε και με χιόνια , να μπορείτε να το απολαμβάνετε μπορείτε να καταθέτετε στον παρακάτω λογαριασμό: GR49 0172 2700 0052 7009 4270 168 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Προσοχή, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά και μόνο για την αγορά εκχιονιστικού μηχανήματος και θα πρέπει να αναγράφετε το όνομα σας στο καταθετήριο¨σε περίπτωση μη συμπλήρωσης ποσού για την αγορά του μηχανήματος, τα χρήματα να επιστραφούν πίσω. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γίνουν αν όχι χιλιάδες, εκατοντάδες κοινοποιήσεις της ανάρτησης στο διαδίκτυο ώστε το Παγγαίο να γίνει επισκέψιμο και τόπος προορισμού».

Ο κ. Κοκκινίδης μίλησε χθες στην Πρωινή. Τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ο κόσμος να επανέλθει στο Παγγαίο. Δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, τα οποία πιέζει ώστε να λύνονται άμεσα. Έως ότου εξαλειφθούν πλήρως. Οι υποδομές του Δασικού Χωριού είναι άριστες κι έτσι ειδικά τα Σαββατοκύριακα (και) της Χειμερινής περιόδου αρκετές οικογένειες και παρέες περνούν τα Σαββατοκύριακα τους εκεί. Ο ΚΟΙΝΣΕΠ σχεδιάζει να τις βελτιώσει ακόμη περισσότερο ώστε η λειτουργία του Δασικού Χωριού να είναι πλήρης όλο το έτος.  Ο κ. Κοκκινίδης ενημερώνει με την ευκαιρία ότι ο δρόμος άνοιξε κι έτσι η πρόσβαση στο Δασικό Χωριό είναι άνετη και ασφαλής.

 

 

Διαβάστε επίσης