• 23 Απριλίου 2024,

Βασιλόπιτα με αναφορές στον Σαράντο Καργάκο

 Βασιλόπιτα με αναφορές στον Σαράντο Καργάκο

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του. Ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει δυναμώσει υπό την έννοια ότι περισσότερα μέλη βρίσκονται στις εκδηλώσεις του όπως και στην συγκεκριμένη που είχε εθιμοτυπικό εορταστικό χαρακτήρα.

Οι εκπρόσωποι της πόλης συμμετείχαν με την κ. Δήμαρχο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Μάκη Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο. Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κόντος ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους όταν στην αρχή της εκδήλωσης μνημόνευσε τον Σαρτάντο Καργάκο που λίγες ώρες νωρίτερα, είχε φύγει από την ζωή.

Οι σχέσεις του Ομίλου με τον Σαράντο Καργάκο ήταν στενές. Και άλλες φορές και όχι μόνο σε εκδήλωση του Ομίλου αλλά και άλλων Συλλόγων εκδηλώσεις ο Σαράντος Καργάκος είχε έρθει στην Καβάλα και είχε μιλήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Κόντο ο Σαράντος Καργάκος είχε στενές σχέσεις με την Καβάλα και του είχε εξομολογηθεί ότι αν δεν ζούσε στην Αθήνα ευχαρίστως θα επέλεγε από την επαρχία την Καβάλα για να ζήσει και να συνεχίσει το έργο του.

Γρήγορα η αναφορά στον Σαράντο Καργάκο ξεπεράσθηκε καθώς έπρεπε να επικρατήσει το εορταστικό κλίμα για την καινούρια χρονιά. Ο κ. Κόντος παρουσίασε τη δραστηριότητα του Συλλόγου, μίλησε για αυτά που έγιναν και κυρίως για αυτά που θα γίνουν.Ταυτόχρονα τα μέλη που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση πλήρωσαν την συνδρομή τους, ενισχύοντας το ταμείο του Ομίλου.

Διαβάστε επίσης