Λόγω ΧΥΤΑ αποχώρησε ο Άρης Βέρρος – Δεν ψήφισε η πρώην αντιδήμαρχος

 Λόγω ΧΥΤΑ αποχώρησε ο Άρης Βέρρος – Δεν ψήφισε η πρώην αντιδήμαρχος

Το δεύτερο ημίχρονο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, ίσως και μεγαλύτερο από τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος που ήταν και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διατάξεως. Στη διάρκεια της συζητήσεως για το ΧΥΤΑ αποχώρησε η παράταξη του Άρη Βέρρου, δηλαδή ο επικεφαλής και ο σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης.

Κριτική στο τεχνικό πρόγραμμα άσκησε ο Νίκος Μαυρίδης που ωστόσο το υπερψήφισε. Σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της Μεγάλης Λέσχης δεν υπήρξε συγκεκριμένη και δεσμευτική απάντηση από τον Δημοσθένη Τουλκίδη. Ασκούμε πίεση για την αποπεράτωση του έργου, αισιόδοξοι δεν μπορούμε να είμαστε αλλά το έργο βαίνει καλώς, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος άρχισε πρώτος την άσκηση κριτικής για τα θέματα του ΧΥΤΑ, με αφορμή τη νέα συνεργασία του δήμου Καβάλας με τη ΔΙΑΜΜΑΘ, σχετικά με το χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων. Παρά την πρόσφατη εξέλιξη αδειοδότησης, μέσω της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών όρων, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τον ΧΥΤΑ «υγειονομική βόμβα». Δεν σας εμπιστευόμαστε, είπε προς την κ. Δρακονάκη, ενώ συμπλήρωσε ότι εκείνος προσωπικά δεν εμπιστεύεται ούτε τη ΔΙΑΜΜΑΘ.

Ακόμη πιο συγκεκριμένη ήταν η κριτική του Άρη Βέρρου. Σημείωσε ότι η άδεια για τη λειτουργία δε θα δοθεί στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ αλλά μόνο στο χώρο που θα αναφέρεται για το έργο επέκτασής του. Ο σημερινός ΧΥΤΑ, παρατήρησε ο κ. Βέρρος, δεν έχει τις προδιαγραφές για την αδειοδότησή του.

Η Κορίνα Χιώτη Πρασσά παραδέχθηκε ότι τελευταία κάποια δεδομένα για τον ΧΥΤΑ μπήκαν σε μία σειρά. Ο ΧΥΤΑ δεν έχει άδεια και κατά πάσα πιθανότητα ο υφιστάμενος δε θα καταφέρει να αδειοδοτηθεί, προέβλεπε η κ. Πρασσά, συμφωνώντας με τον κ. Βέρρο για την αδειοδότηση μόνο της επεκτάσεως. Ο νέος χώρος, συμπλήρωσε η κ. Πρασσά, θα είναι έτοιμος μετά από τρία έως πέντε χρόνια. Κατά την ψηφοφορία του θέματος δήλωσε απλά την παρουσία της.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη υποβάθμισε τις παρατηρήσεις της κ. Πρασσά στην οποία ουσιαστικά δεν απάντησε, επικεντρώθηκε στα λεγόμενα του Άρη Βέρρου στον οποίον απάντησε ότι ξαφνικά «ανακάλυψε την Αμερική». Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, παρατήρησε η κ. Δρακονάκη, αφορά και στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ, παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι δύσκολη ωστόσο η διοίκηση του δήμου της διαχειρίζεται.

Τότε ο Άρης Βέρρος ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος. Εκνευρισμένος ο Γιώργος Γραμμένος, όχι μόνο απέρριψε το αίτημα, αλλά επιπλέον αφαίρεσε το λόγο από τον κ. Βέρρο. Ο ψυχραιμότερος Γιώργος Φιλόσογλου διευκρίνισε ότι η ονομαστική ψηφοφορία ήταν ανέφικτη ενόσω η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη. Εκείνη τη στιγμή ο Άρης Βέρρος αποχώρησε από τη συνεδρίαση μαζί με τον Σωτήρη Σωτηριάδη.

 

******

Διαβάστε επίσης