Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης και διαβουλεύσεις

 Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης και διαβουλεύσεις

Στο ξενοδοχείο LUCY συνεδρίασε εχθές από το πρωί έως το μεσημέρι η επιτροπή παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, παρουσία πολλών δημάρχων, κυρίως όμως πολλών υπηρεσιακών παραγόντων από τις πέντε περιφερειακές ενότητες, από την Αθήνα, ακόμη και τις Βρυξέλλες.

Επί της ουσίας η διαδικασία ήταν τυπική. Στο περιθώριό της έγιναν διάφορες επαφές και διαβουλεύσεις για έργα που ωριμάζουν και διεκδικούν χρηματοδότηση από το Νέο ΕΣΠΑ. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου Χάρης Παπαδόπουλος έθεσε το θέμα αξιοποιήσεως του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου, η διαχείριση του οποίου ανήκει στη ΔΕΥΑΠ. Ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη σχετική ημερίδα.

Ερωτώμενος για το χρονοδιάγραμμα αξιοποιήσεως του γεωθερμικού πεδίου, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για χρονοβόρες διαδικασίες που θα διαρκέσουν για δύο περίπου χρόνια και στο τέλος τους το έργο θα δημοπρατηθεί.

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρης Μπαντέκας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι με την ευκαιρία του νέου ΕΣΠΑ το ΤΕΙ διεκδικεί χρηματοδότηση για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης του, την ενεργειακή αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών, την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας. Σε ερώτηση σχετική με την ωριμότητα των προαναφερόμενων έργων, ο πρύτανης εξήγησε ότι εκπονούνται μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του ιδρύματος, παρά το γεγονός ότι αυτή δε διαθέτει πολιτικό μηχανικό.

Την ευκαιρία εκμεταλλεύθηκαν πολλοί δήμαρχοι ανάμεσά τους και η Δήμητρα Τσανάκα, είχαν συναντήσεις με τη διαχειριστική αρχή και τον επικεφαλής της Βασίλη Πιτσινίγκο. Ο οποίος ήταν εισηγητής του θέματος «Παρουσίαση της προόδου υλοποιήσεως του προγράμματος», ενώ παρουσιάστηκαν πολλές ακόμη εισηγήσεις από τη διαχειριστική αρχή κι από εκπροσώπους υπουργείων.

 

Διαβάστε επίσης