• 20 Μαΐου 2024,

Λόγω κορωνοϊού η Καβάλα απέκτησε από σήμερα μια δεύτερη και πετυχημένη λαϊκή αγορά (φωτογραφίες)

 Λόγω κορωνοϊού η Καβάλα απέκτησε από σήμερα μια δεύτερη και πετυχημένη λαϊκή αγορά (φωτογραφίες)

Λειτούργησε σήμερα το πρωί στο χώρο στάθμευσης της Καλαμίτσας, μπροστά από την είσοδο του αθλητικού κέντρου “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, μια νέα λαϊκή αγορά στην Καβάλα.

Αφορμή για την οποία ήταν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού και το ότι εξ αυτών των μέτρων δεν χωρούσαν όλοι οι παραγωγοί στη βασική και γνωστή λαϊκή. Στο κέντρο της πόλης. Η δοκιμή φαίνεται ότι  πέτυχε κι έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες η λαϊκή της Καλαμίτσας και να επαναληφθεί και να καθιερωθεί!

Αρκεί να πιστέψουν στην ιδέα οι παραγωγοί, οι οποίοι από καιρό την συζητούσαν αλλά δεν την υλοποιούσαν. Ως που χθες ή προχθές δέχθηκαν να δοκιμάσουν ενώ σήμερα εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι. Την λαϊκή την έκαναν μόνοι τους, χωρίς όπως λένε καμία βοήθεια από το Δήμο. Σε αυτήν σήμερα δεν έγινε έλεγχος αλλά και να γίνονταν ξεκαθάρισαν ότι “… είχαμε όλες τις άδειες και όλα τα μέτρα ασφαλείας”.

Τη λαϊκή στην Καλαμίτσα την πρότεινε ο Δήμαρχος εδώ και καιρό. Τα μέλη του σωματείου των παραγωγών ήθελαν κάτι άλλο. Είτε στην Ε. Αντίστασης, είτε στο χώρο της Ροδόπης. Όταν αυτές οι επιλογές αποδείχθηκαν ανεφάρμοστες μόνο τότε επανήλθαν σε μια πρόταση που αρχικά δεν τους ενθουσίαζε. Σήμερα είδαν ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου άσχημα αφού στην Καλαμίτσα μπορούν να κατέβουν για ψώνια όσοι διαμένουν στην πυκνοκατοικημένη δυτική πλευρά της Καβάλας.

Αρκεί να το γνωρίζουν αφού διαφήμιση για τη λαϊκή στην Καλαμίτσα σήμερα δεν έγινε καμία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη δεκαετία του 80 και του 90 στην Καβάλα υπήρξαν προσπάθειες για αποκέντρωση της λαϊκής και διοργάνωση της στην άκρη της πόλης. Τόσο δυτικά όσο και ανατολικά. Κάποιοι τότε υποστήριζαν μια τέτοια λαϊκή (ή δύο ταυτόχρονα), στην οποία θα συμμετείχαν κυρίως παραγωγοί και λιγότεροι έμποροι.

Εκείνο το σενάριο που στην πορεία ξεχάστηκε εντελώς, επανήλθε σήμερα. Έστω κι αν οι παραγωγοί του 80 και του 90 – καθώς τα χρόνια πέρασαν- πλέον δεν μετέχουν στη λαϊκή. Και κάτι ακόμη. Ρωτήσαμε τους παλαιότερους των λαϊκών στην Καβάλα να θυμηθούν αν αυτή έχει ξαναγίνει στην Καλαμίτσα.

Με δυσκολία παραγωγοί και έμποροι το προσπαθούν και τελικά απαντούν ότι ποτέ δεν είχε δοκιμαστεί το σημείο που σήμερα έγινε η δεύτερη και πετυχημένη λαϊκή αγορά της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης