• 19 Απριλίου 2024,

Λουτρά Ελευθερών: Έτος αδειοδοτήσεων το 2018

 Λουτρά Ελευθερών: Έτος αδειοδοτήσεων το 2018

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ καιρό να μάθουμε νέα από τον επενδυτή, που ανέλαβε να εκσυγχρονίσει και να λειτουργήσει τα Λουτρά των Ελευθερών. Οι γνωρίζοντες θεωρούν φυσιολογικό το γεγονός. Ισχυρίζονται ότι αυτήν την περίοδο γίνεται από την πλευρά του η πιο δύσκολη δουλειά, η οποία αφορά τη γραφειοκρατία για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών. Φαίνεται να έχουν απόλυτο δίκιο.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του παραμένει μεγάλο, οι ενέργειες που έκανε πολλές. Καλώς ή κακώς και το 2018 θα είναι έτος στη διάρκεια του οποίου θα επιδιώξει να λάβει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες.

Την αρχή έκανε με την πρώτη και πιο δύσκολη. Απευθύνθηκε σε υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, στην οποία έως το τέλος του έτους θα καταθέσει την υπό εκπόνηση μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η υπηρεσία (από αυτές που το υπουργείο δημιούργησε για τη διευκόλυνση και ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων) οφείλει σε 6 μήνες το αργότερο να εγκρίνει τη μελέτη. Αμέσως μετά υπάρχουν τέσσερα ακόμη βήματα, τα οποία θεωρούνται ευκολότερα.

Προκύπτει λοιπόν ότι ο πρώτος στόχος του επενδυτή είναι να αδειοδοτήσει τα σχέδια του στους επόμενους 12 μήνες. Έτσι ώστε όσο πιο νωρίς γίνεται το 2019 να λάβει και την πολεοδομική ή άλλη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα του επενδυτή τηρείται, αυτός δεν πτοείται από τις καθυστερήσεις που ανακύπτουν. Πρόσφατα μάλιστα εξασφάλισε συνεργασία και υποστήριξη από τα τμήματα του ΤΕΙ Καβάλας που λειτουργούν στη Δράμα. Εκπρόσωποι των οποίων επισκέφθηκαν τα Λουτρά για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις προς την κατεύθυνση του επενδυτικού σχεδίου.

Όλα αυτά τα γνωρίζει και τα παρακολουθεί στενά η εταιρία της Περιφέρειας ΑΜΘ «Εργοανάπτυξη», η οποία σαφώς και ενδιαφέρεται το σχέδιο να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι εκπρόσωποι της έχουν δηλώσει στον επενδυτή την προθυμία τους να τον βοηθήσουν. Όπου και όσο χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης