«Love Love Love» από το Σάββατο στη σκηνή του «Αντιγόνη Βαλάκου»

 «Love Love Love» από το Σάββατο στη σκηνή του «Αντιγόνη Βαλάκου»

Το μεσημέρι της Τρίτης 28/2 δόθηκε στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» η καθιερωμένη και απαραίτητη συνέντευξη τύπου για την καινούργια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ που την Παρασκευή (αύριο) έχει πρεμιέρα.

Το «Love Love Love». Είναι η πρώτη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας επί ημερών της κ. Εύας Βαμβακά Οικονόμου. Συνεργάζονται πολλοί, ηθοποιοί και όχι μόνο. Ως επί το πλείστον νέοι άνθρωποι. Η παράσταση προβάλλεται ως κάτι σύγχρονο, διαχρονικό. Ως κάτι που αφορά τους νέους, τους ηλικιωμένους αλλά και τους μεσήλικες. Οι δηλώσεις που έγιναν στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων ανέφεραν τα ακόλουθα:

Σωκράτης Μποζούδης (πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας): «Στη συνέντευξη τύπου θέλουμε να σας μιλήσουμε για την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ από τις 4 έως 19 Μαρτίου. Θα παιχθεί στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Είμαστε έτοιμοι. Θέλω να πω ότι με την παρουσία της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας ξεκινήσαμε να δουλεύουμε όλοι πολύ γρήγορα και συστηματικά. Η κορύφωση της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, αυτής που διανύουμε, γίνεται με την συγκεκριμένη παράσταση. Την οποία οφείλουμε να παρουσιάσουμε στην Καβάλα και όχι μόνο».

Εύα Οικονόμου Βαμβακά (καλλιτεχνική διευθύντρια): «Είναι η πρώτη μας παραγωγή (επί των ημερών της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας) κι έχουμε αγωνία για το πώς θα βγει και πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος σε αυτήν. Ταυτόχρονα είμαστε και πάρα πολύ χαρούμενοι αφού έχουμε κάνει πολύ δουλειά. Είμαστε ένα υπέροχο χωριό ανθρώπων που δουλεύουμε εδώ και 2,5 μήνες για αυτήν την παραγωγή. Πολύ δημιουργικά. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων και για την ανταπόκριση των ανθρώπων του ΔΗΠΕΘΕ. Όλης της ομάδας. Των διοικητικών, των τεχνικών, των ηθοποιών. Κυρίως του κόσμου. Για το πόσο ο κόσμος ανταποκρίνεται στις επιλογές μας, στις προσπάθειες μας. Αυτή η ανταπόκριση μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να κάνουμε πράγματα. Το Love Love Love είναι μια παράσταση πολύ σύγχρονη. Εκτιμώ ότι όλοι μας θα αναγνωρίσουμε κομμάτια μας μέσα της. Φλερτάρει και με το κωμικό και με το δραματικό. Δηλαδή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι κωμωδία ή δράμα. Είναι και τα δύο. Όπως όλα στη ζωή είναι και τα δύο».

Λητώ Τριανταφυλλίδου (σκηνοθέτης): «Θα ήθελα να αρχίσω να μιλώ λέγοντας κάποια πράγματα για τους συνεργάτες και συνδημιουργούς. Όχι γιατί θέλω να επαναλάβω όσα ήδη ακούστηκαν αλλά γιατί αυτό είναι το πιο ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Χωρίς αυτούς η δική μου δουλειά δεν υπάρχει. Η προετοιμασία του Love Love Love ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική εργασία. Αρχικά μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης κληθήκαμε να βάλουμε πάρα πολύ από την προσωπική μας ιστορία. Τις δικές μας εμπειρίες και τη σύγκρουση που έχουμε εμείς με την προηγούμενη γενιά. Κι αυτό έγινε γιατί έτσι έπρεπε να δημιουργήσουμε αυτούς τους χαρακτήρες που θα παρουσιάσουμε. Ενώ είχαμε ένα πολύ δυνατό κείμενο, μια πολύ δυνατή διασκευή από την Εύα Βαμβακά Οικονόμου κάναμε κι εμείς το κομμάτι μας ώστε να ζωντανέψουμε τους χαρακτήρες μέσα από μας και όχι μόνο μέσα από τα σώματα μας. Μέσα από τις ιστορίες που τα παιδιά πολύ γενναιόδωρα πρόσφεραν στην ομάδα».

*Μετάφραση-Δραματουργική Επεξεργασία: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Σκηνοθεσία: Λητώ Τριανταφυλλίδου, Σκηνογραφία: Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα, Μουσική Σύνθεση και Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου, Επιμέλεια κίνησης: Φωτεινή Μελετιάδου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου, Φωτογραφίες παράστασης: Ματθίλδη Τούμπουρου, Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Σοφολόγης, Βένια Σταματιάδη, Θανάσης Κεφαλάς, Κωνσταντίνα Βέρρου,Στο video της παράστασης εμφανίζεται η Χριστίνα Νεφραίμ.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά. Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 12€, Μειωμένο 8€ (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά: 11.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00 στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ). Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566. Ηλεκτρονική Προπώληση: ticketservices.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7  (10:00-14:00). *Τις ημέρες/ώρες των παραστάσεων η προπώληση θα γίνεται μόνο στο ταμείο του θεάτρου. *Οι κρατήσεις θέσεων ισχύουν έως 24 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης.

Μια ακόμη παράσταση για παιδιά

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και εκτός των σημαντικών σεμιναρίων, κάποια από τα οποία είναι σε εξέλιξη, προστέθηκε θεατρική παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση θα δοθεί το πρωί της 23ης Μάρτη. Αφορά το έργο « Η ωραία Ελένη του Όφενμπαχ». Θα είναι μία μόνο παράσταση, το ΔΗΠΕΘΕ παραχωρεί το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Όλα τα άλλα αφορούν την Εθνική Λυρική Σκηνή. Υπάρχει ήδη συμφωνία με το σχολείο που εκείνο το πρωί θα δει την παράσταση.

Διαβάστε επίσης