• 28 Μαρτίου 2024,

«Λουκέτο» στην ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας- Στον αέρα οι θεραπείες εκατοντάδων ασθενών

 «Λουκέτο» στην ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας- Στον αέρα οι θεραπείες εκατοντάδων ασθενών

Όπως ενημερώνουν από την ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο της Καβάλας έκλεισε η Ρευματολογική Κλινική επειδή έλειψε ένας γιατρός.

Οι ασθενείς από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για εξέταση και θεραπεία.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι ότι «ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καβάλας που έκανε κήρυγμα στους εργαζόμενους ότι τη δουλειά τους την οφείλουν στον Ξάνθο και Πολάκη, όπως έλεγε, άφησε το νοσοκομείο χωρίς Ρευματολόγο και έκλεισε η Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Ο μοναδικός Ρευματολόγος που υπηρετούσε οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω εργασιακής εξουθένωσης».

Η Ρευματολογική Κλινική εξυπηρετούσε ασθενείς από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως την Κεντρική Μακεδονία. Μάλιστα πραγματοποιούσε εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες σε ασθενείς κάνοντας εγχύσεις ανασοκατασταλτικών φαρμάκων (ρευματοειδή αρθρίτιδα κλπ.).

Αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:
Ποια είναι η λύση που βρήκε το Υπουργείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου; Ενημερώνουν τους ασθενείς να πηγαίνουν για εξέταση και θεραπεία από τη Θράκη στην Θεσσαλονίκη!!! Μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τα Νοσοκομεία υποδοχής. Παροιμιώδης αναισθησία για την ταλαιπωρία των ασθενών.

Σας κοινοποιούμε τα έγγραφα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας που εγκαίρως είχε προειδοποιήσει γι’ αυτή την εξέλιξη.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ 65500 ΤΗΛ:2513501772 FAX:2510835311

ΚΑΒΑΛΑ :14-2-19

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :3403

ΠΡΟΣ:ΠΟΕΔΗΝ

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ».

Συνάδελφοι

Η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας ,με τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας,ΕΚΛΕΙΣΕ !!

Ο ένας και μοναδικός, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ιατρός Ρευματολόγος οδηγήθηκε σε παραίτηση, διότι ήταν πια αδύνατο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της κλινικής,να σημειωθεί ότι εξυπηρετούσε ασθενείς με ρευματολογικά προβλήματα, από όλη την Αν.Μακεδονία και Θράκη έως και την Κεντρική Μακεδονία.Το αίτημα του ιατρού για πρόσληψη ενός ακόμα ,επικουρικού έστω, Ρευματολόγου ,δυστυχώς ουδέποτε ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από το Νοσοκομείο.Να σημειωθεί πως με το με αριθμ.πρωτ. 3327/10/7/18 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο σας κοινοποιούμε, ζητήσαμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη νέου Ρευματολόγου!

Στη Ρευματολογική κλινική εκτός των νοσηλευομένων ασθενών μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ,πραγματοποιούνταν και περιοδικές εγχύσεις Ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων (remicade,inflectra,orencia,ro actemra,mabthera κλπ), σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπαθεια, ψωριασική αρθρίτιδα, παιδιά με νόσο still, αιμοφαγοκυτταρικά σύνδρομα. Οι ασθενείς αυτοί είναι τριάντα στον αριθμό και εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της κλινικής βρίσκονται μετέωροι! Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου δήλωσε στα ΜΜΕ πως έχει συνεννοηθεί με το Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης για να πραγματοποιούνται οι εγχύσεις των ασθενών εκεί, αλλά σε σημερινή επικοινωνία μας ο Διευθυντής της Ρευματολογικής κλινικής κ.Αθανασίου του Αγίου Παύλου μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδείς από την Διοίκηση επικοινώνησε μαζί του !

Επιπλέον για να χορηγηθεί η θεραπεία στους ασθενείς πρέπει να προηγηθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και κατόπιν να ακολουθήσει η διαδικασία για την παραγγελία των ειδικών φαρμάκων υψηλού κόστους.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε την αναλγησία και την ανικανότητα των Διοικούντων και των Κυβερνώντων, και δυστυχώς οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεός τους ! Φαίνεται πως η όποια ικανότητα έχουν εξαντλείται μόνο στα ρουσφέτια ημετέρων…

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

Και η επιστολή προς το ΔΣ του νοσοκομείου:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ Τ.Κ 65500 ΤΗΛ.:2513501772 FAX:2510835311

ΚΑΒΑΛΑ:10-7-18

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:3327

ΠΡΟΣ: Δ.Σ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝ.:

ΘΕΜΑ:<<ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ>>

Η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου, εξαιτίας της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , υπολειτουργεί ! Ο ένας και μοναδικός Ρευματολόγος προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κλινικής ταυτόχρονα με τις ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων, να σημειωθεί ότι εξυπηρετούνται ασθενείς από την Αν.Μακεδονία και Θράκη . Οι νοσηλευτές αναγκάζονται να παρέχουν υπηρεσίες σε δύο τμήματα ταυτόχρονα κάτι που αντιβαίνει τους κανόνες οργανωτικής διάρθρωσης των νοσηλευτικών υπηρεσιών και εγείρει ερωτήματα για την δυνατότητα ασφαλούς άσκησης του νοσηλευτικού έργου .

Παρακαλούμε να προχωρήσετε στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου , άμεσα, να προσληφθεί ιατρός ειδικότητας Ρευματολογίας.

Θεωρούμε ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση στην άποψη πως η Ρευματολογική κλινική ενισχύει την περιφερειακή λειτουργία του Νοσοκομείου μας και θα ήταν ολέθριο σφάλμα , με πολλές επιπτώσεις, η αναστολή της λειτουργίας της !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

[iatropedia.gr]

Διαβάστε επίσης