• 20 Απριλίου 2024,

Λύνονται προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων του Νομού Καβάλας

 Λύνονται προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων του Νομού Καβάλας

Ο ένας μετά τον άλλον οι Δήμοι του Νομού Καβάλας λύνουν προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τη Δευτέρα, τα οποία έχουν σχέση με την καθαριότητα των σχολείων.

Τα οποία επαναλειτούργησαν από τις 14 Σεπτέμβρη με επιβεβλημένη την πιο εντατική καθαριότητα λόγω κορωνοϊού.  Ο Δήμος Νέστου έδρασε πρώτος κι όπως ήδη αναφέραμε αύξησε τις ώρες απασχόλησης στις εργαζόμενες καθαρίστριες με περιορισμένο ωράριο. Ο ίδιος Δήμος προσέλαβε κι άλλο προσωπικό. 10 ακόμη καθαρίστριες για τα σχολεία του. Χθες ο Δήμος Θάσου ανακοίνωσε ότι μετατρέπει τις συμβάσεις των μερικώς απασχολούμενων σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Ο Δήμος Παγγαίου δεν βιάζεται καθώς υπολογίζει και στο προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας που αρχίζει να προσλαμβάνει. Το σύνολο των επιπλέον ενεργειών του Δήμου Παγγαίου και τις τελικές του αποφάσεις θα πρέπει να τις περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Όσο για το Δήμο Καβάλας, εδώ το θέμα είναι πιο περίπλοκο επειδή οι υφιστάμενες καθαρίστριες διεκδικούν επέκταση του ωραρίου τους. Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει να καταγράφει τα προβλήματα κι είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την διαδικασία καθαριότητας. Λέγεται ότι προβλήματα υπάρχουν στο πρώην Τεχνικό Λύκειο και σε ορισμένα δημοτικά σχολεία της ΔΕ Φιλίππων.

Σίγουρα θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα αφορούν το ήδη απασχολούμενο προσωπικό. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Καβάλας θα προσλάβει προσωπικό Κοινωφελούς Εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επιπλέον αλλά απαραίτητες ενέργειες του θα υλοποιηθούν ως το τέλος του μήνα. Σήμερα οι μεν σχολικές καθαρίστριες συγκεντρώνονται στο ΕΥΚ για συνάντηση τους με εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ, ο Δήμος Καβάλας τις έχει καλέσει στην αίθουσα του Όσκαρ (λίγη ώρα μετά).

Η συνάντηση λέγεται ότι θα αφορά αυστηρά υπηρεσιακά θέματα, χορήγηση ειδών ατομικής υγιεινής, συμβάσεις κτλ. Στη διάρκεια της με λίγα λόγια δεν θα γίνουν γνωστές αποφάσεις ενίσχυσης της καθαριότητας των σχολείων

Θα ενισχύσει τις σχολικές του καθαρίστριες και ο Δήμος Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενισχύσει το προσωπικό των σχολικών καθαριστριών του, προκειμένου να λυθούν μικρά όπως αναφέρεται προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων της αρμοδιότητας του. Δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις, παρακολουθεί την κατάσταση και καταγράφει τα μικρά ζητήματα που ανακύπτουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ή θα αξιοποιηθεί προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας που απασχολείται από χθες στο Δήμου ή θα αυξηθεί το ωράριο καθαριστριών μερικής απασχόλησης. Κι αυτό αν γίνει, θα γίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη και όχι παντού. Δεν αποκλείεται τέλος να υπάρξει ένα μικτό πλαίσιο δράσης που θα περιλαμβάνει και αύξηση ωραρίου και προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας.

.

Διαβάστε επίσης