• 20 Μαΐου 2024,

«Λύση επωφελής για τους απολυμένους»

 «Λύση επωφελής για τους απολυμένους»

Εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης επιβεβαίωσε την κινητικότητα των τελευταίων ημερών στο πρόβλημα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο κ. Εμμανουλίδης, που μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, εμφανίστηκε πολύ προσεκτικός στα λόγια του, μετέφερε αισιοδοξία που όπως άφησε να εννοηθεί θα οριστικοποιηθεί και θα επισημοποιηθεί εντός των ημερών.

Αρχικά, ο κ. Εμμανουηλίδης παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα της ΒΦΛ. Η προσπάθεια αυτή, είπε, συνεχίζεται. Θα είναι επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και των απολυμένων, προέβλεψε, ενώ συμπλήρωσε ότι θα ανακοινωθεί επίσημα σε άμεσο χρόνο ώστε να τερματισθεί το μαρτύριο των απολυμένων.

Αναφορικά με την επικείμενη συμφωνία με την κυβέρνηση ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι στο πρόβλημα πρέπει να δώσουν πνοή και μέλλον στη ΒΦΛ. Ο επιχειρηματίας οφείλει να εγγυηθεί για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και τα χρέη προς το δημόσιο».

Σχετικά με το συνέδριο της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή, ο κ. Εμμανουηλίδης επεσήμανε ότι ανάλογα συνέδρια αποτυπώνουν τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε ελληνικής περιφέρειας. Τόνισε ότι όλα όσα θα εξαγγελθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πρέπει να είναι υλοποιήσιμα σε συγκεκριμένου χρόνους.

Διαβάστε επίσης