• 22 Οκτωβρίου 2020,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Χρόνια πολλά Ελευθερούπολη» (φωτογραφίες)

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Χρόνια πολλά Ελευθερούπολη» (φωτογραφίες)

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παρακολούθησε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, τις εκδηλώσεις για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης.

Αμέσως μετά, ο κ. Λαζαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη μέρα για την Ελευθερούπολη σήμερα, καθώς εορτάζουμε την 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς.

 Ήταν 17 Οκτωβρίου του 1912, όταν οι Έλληνες της περιοχής αποκτούσαν και πάλι την ελευθερία τους μετά από πέντε σχεδόν αιώνες σκλαβιάς.

 Χαρακτηριστικά τα απομνημονεύματα του Παλαιοχωρινού Δημοδιδασκάλου, Ξενοφώντα Μαλαμίδη: “Οι κώδωνες της εκκλησίας κρούουν χαρμοσύνως η φιλαρμονική μουσική παιανίζει τον Εθνικόν Ύμνον και δάφορα εμβατήρια.

Οι μαθηταί κα μαθήτριαι άδωσι πατριωτικά άσματα. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κλαίουν από χαράν και ανεκλάλητον ενθουσιασμόν. Ελληνικαί σημαίαι ανεπετάσθησαν εις πλείστα οικήματα. Η χαρά του λαού είναι αδύνατον να περιγραφή.

Ζήτω η Ελευθερία άκροζε. Ζήτω η Ελλάς”

 Έναν και πλέον αιώνα αργότερα, καθήκον όλων μας είναι να διατηρούμε ζωντανές στη μνήμη και την καρδιά μας τις θυσίες των ηρώων – προγόνων μας.

 Ήταν αυτοί που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας την οποία απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. 

 Η θυσία τους ας αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα του θάρρους, της  αποφασιστικότητας και της αγάπης για την πατρίδα μπροστά στις δύσκολες προκλήσεις της σημερινής συγκυρίας.

 Χρόνια πολλά Ελευθερούπολη!

 Χρόνια πολλά σε όλες και όλους


Μακάριος Λαζαρίδης: «Τιμούμε αυτούς που διαφύλαξαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παρακολούθησε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, τις εκδηλώσεις για την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στον Μακεδονικό Αγώνα, αποτίουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες προγόνους μας οι οποίοι υπηρέτησαν με ηρωισμό τα ιδανικά της πατρίδας μας.

 Με βαθιά ευγνωμοσύνη, τιμούμε αυτούς που πολέμησαν με θαυμαστή αυτοθυσία για την αλήθεια και διαφύλαξαν με το αίμα τους την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

 Χρέος μας σήμερα είναι ενωμένοι, να συντηρήσουμε την ιστορική μνήμη και να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις, βέβαιοι ότι η πορεία προς την αναγέννηση της χώρας θα συνεχιστεί αταλάντευτα».

(ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης