Μακάριος Λαζαρίδης: «Ευθύνη μας να διατηρούμε ‘’ζωντανή’’ τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού» (φωτογραφίες)

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Ευθύνη μας να διατηρούμε ‘’ζωντανή’’ τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού» (φωτογραφίες)

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης παρέστη σήμερα, Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, στον Αμυγδαλεώνα, στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία χαρακτήρισε ως «μια εξαίρετη πρωτοβουλία, η οποία -στις περίεργες μέρες που διανύουμε- καθίσταται περισσότερη επίκαιρη από ποτέ».

Όπως τόνισε, «την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν έχουν τελειωμό, εμείς επιμένουμε να μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Ιστορία ένδοξη, αλλά και βαμμένη με αίμα, με αναρίθμητα τα θύματα των εγκλημάτων των Τούρκων και εν προκειμένω της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ως Πόντιος, όπως αντιλαμβάνεστε, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, το οποίο έχει αφουγκραστεί με μοναδικό τρόπο ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, κ. Γεώργιος Κικώτης με το συγκεκριμένο έργο του».

Η σημερινή μέρα, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «αποτελεί μία πολύ καλή αφορμή για να θυμηθούμε το δικό μας χρέος για τη δικαίωση των νεκρών μας, που δεν είναι άλλο από τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ως μέλος της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων έχω ήδη θέσει το θέμα και δεν θα σταματήσω να προσπαθώ μέχρι να δω να ξεδιπλώνεται ένας σχεδιασμός προς την επίτευξη του σκοπού αυτού».

Υπογράμμισε δε πως «ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε με την ίδια ζέση να διατηρούμε την ιστορία μας ζωντανή. Και θα το κάνουμε, με κάθε κόστος».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης