• 20 Σεπτεμβρίου 2021,

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA παρουσιάζει το βιβλίο «Μοχάμεντ Άλι ο εκ Καβάλας» του Khaled Fahmy

 Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA παρουσιάζει το βιβλίο «Μοχάμεντ Άλι ο εκ Καβάλας» του Khaled Fahmy

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και οι Εκδόσεις Παπασωτηρίου παρουσιάζουν το βιβλίο του ιστορικού Khaled Fahmy “Μοχάμεντ Άλι ο εκ Καβάλας”, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, στις 19:30, στους κήπους της Οικίας Μοχάμεντ Άλι στην Παναγία.

Για το προσφάτως μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου ΜΟΗΑ, κύριος Μιχάλης Λυχούνας. Έχει απεικονιστεί στη Δύση και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο ως ένας στρατιώτης που αναδύθηκε από την αφάνεια και έγινε ο ιδρυτής του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.

Ο Μοχάμεντ Άλι Πασάς συνέδεσε το όνομά του με την ύψιστη ακμή και ευημερία της χώρας του Νείλου, δημιούργησε έναν ισχυρότατο στρατό, που, με επικεφαλή τον γιο του, Ιμπραήμ Πασά, ενεπλάκει καθοριστικά στην Ελληνική Επανάσταση και στις πολεμικές σκηνές στη Μέση Ανατολή κατά τον 19ο αιώνα.

Ο Khaled Fahmy αποτιμά τον βίο και το έργο του Μοχάμεντ Άλι, εξετάζοντας τις άνευ προηγουμένου οικονομικές, στρατιωτικές και κοινωνικές πολιτικές που εφάρμοσε, καθώς και την κληρονομιά που άφησε τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην πόλη που υπήρξε γενέτειρά του, την Καβάλα.

Ο Khaled Fahmy είναι Καθηγητής Σύγχρονων Αραβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mail info@moha.center ή στο τηλέφωνο 2510 620515.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης