• 25 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «H Ευρώπη είτε θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία είτε θα είναι κατώτερη των περιστάσεων»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «H Ευρώπη είτε θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία είτε θα είναι κατώτερη των περιστάσεων»

Την πίστη του ότι στην  επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες «τελικά η Ευρώπη θα πράξει το σωστό και το δίκαιο για την Τουρκία, διαφορετικά θα έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων», εκφράζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδηςσε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «ieidiseis.gr» και το δημοσιογράφο κ. Β. Σκουρή, όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

Η Τουρκία, τονίζει, «τις τελευταίες μέρες έχει φορέσει το προσωπείο του ειρηνοποιού, συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητα σε περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και μιλώντας δήθεν για πρόθεση διαλόγου με τη χώρα μας.

Είναι έκδηλο το άγχος της για τη λήψη κυρώσεων σε βάρος της στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι «την περασμένη Πέμπτη υπήρξε μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας από το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο υπερψήφισε για πρώτη φορά, με ευρεία πλειοψηφία, την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία».

Από την άλλη, όπως λέει, «τα οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών στην Τουρκία είναι μεγάλα και γι’ αυτό δείχνουν υπερβολική … κατανόηση στον κ. Ερντογάν. Αν και όταν μιλάμε για ευρωπαϊκή οικογένεια, για αλληλεγγύη και κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, τα όποια συμφέροντα θα έπρεπε να είναι κάτω από οτιδήποτε άλλο.

Γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να ρίχνουμε νερό στο μύλο των αντιευρωπαϊστών».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την έλευση του εμβολίου, ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει πως από το βήμα τη Βουλής τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και με άρθρα του, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της σταθερής διάρκειας στις κυβερνητικές θητείες και ξεκαθαρίζει ότι «το μόνο που δεν χρειάζεται ο τόπος είναι οι εκλογές.

Την ώρα που η χώρα θα πρέπει  να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τη μεγάλη αυτή περιπέτεια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στερηθεί πολύτιμο οξυγόνο, χάνοντας τρεις μήνες με τις εκλογές – θυμίζω ότι οι επόμενες θα γίνουν με απλή αναλογική και νομοτελειακά θα χρειαστούν επαναληπτικές που θα γίνουν με ενισχυμένη πλειοψηφία…

Κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Όπως έχει πει, άλλωστε, και ο πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο προτίθεται να επενδύσει. Και στο τέλος, όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης