• 8 Μαΐου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης:«Η ενοποίηση σχεδίων και οραμάτων μπορεί να αλλάξει την Καβάλα»

 Μακάριος Λαζαρίδης:«Η ενοποίηση σχεδίων και οραμάτων  μπορεί να αλλάξει την Καβάλα»

Αναπτυξιακά θέματα της Π.Ε. Καβάλας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

 

Ο κ. Λαζαρίδης προσήλθε στη συνάντηση με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο «Καβάλα 2020 – 2050» που παρουσίασε στην προεκλογική περίοδο και επισήμανε την ανάγκη «σφικτής προτεραιοποίησης» των θεμάτων που ταλανίζουν διαχρονικά την Καβάλα, άποψη με την οποία συμφωνεί απόλυτα και η διοίκηση του Επιμελητηρίου.

 

Ειδικότερα:

 

  • Για το ζήτημα της διενέργειας Πανελλήνιας Έκθεσης Αλιείας και Αλιευμάτων σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO, ο κ. Λαζαρίδης, που από την άνοιξη του 2018 μαζί με το Επιμελητήριο έβαλε στη συζήτηση, υπογράμμισε την απόλυτα θετική γνώμη του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκης,, όπως αυτή εκφράστηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Μ. Δέμπα, έκανε γνωστό ότι έχει μιλήσει με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO κ. Τάσο Τζήκα και μετά την ολοκλήρωση της 84ης Δ.Ε.Θ Έκθεσης, όπως είπε, θα επανέλθουν ούτως ώστε η συγκεκριμένη πρόταση να αρχίσει να υλοποιείται, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

 

  • Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου από την έξοδο της Εγνατίας προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και φυσικά τη δημιουργία δυο νέων κόμβων. Η μία στο ύψος της παραλίας Οφρυνίου και η δεύτερη στην Πέρνη. Επίσης, συζητήθηκε και η ανάγκη επέκτασης του δρόμου από το αεροδρόμιο προς την Κεραμωτή, θέμα που έχουν ήδη συζητήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τον Πρωθυπουργό.

 

  • Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην Πολεοδομία, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργο Στασινό, στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις διαδικασίες για τις πολεοδομικές άδειες που έχουν μείνει πίσω χρονικά. Ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι ο νέος Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, έχει την πρόθεση να προχωρήσει στη λειτουργία Πολεοδομίας στο νησί, αλλά από εκεί και πέρα -όπως είπε- υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες θα συζητηθούν με τον κ. Στασινό.

 

  • Για τα αεροπορικά δρομολόγια της Aegean προς την Καβάλα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι ο νομός είναι αδικημένος ως προς τα δρομολόγια και ως προς τις τιμές. Ζήτησε τη συνένωση δυνάμεων του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και των Ενώσεων Ξενοδόχων Θάσου και Καβάλας για να κάνουν εκπρόσωποί τους συνάντηση με τον επικεφαλής της AEGEAN κ. Ευτύχη Βασιλάκη. «Θα πρέπει να καταλάβει η AEGEAN ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους Καβαλιώτες. Χρησιμοποιείται και από τους Δραμινούς και από τους Ξανθιώτες, ενίοτε και από τους πολίτες της Ροδόπης… Θα πρέπει να πιέσουμε όλοι μαζί», σημείωσε και αναγνώρισε την σχετική προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

«Θα πρέπει να έχουμε ένα ενοποιητικό όραμα για την Καβάλα κι ένα συγκεκριμένο σχέδιο και χαίρομαι πραγματικά που και σε αυτό το ζήτημα, οι σκέψεις μας και οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Δελτίο τύπου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης