• 26 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Με πλέγμα 7 μέτρων η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους πολύτεκνους» (φωτογραφίες)

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Με πλέγμα 7 μέτρων η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους πολύτεκνους» (φωτογραφίες)

Την ενίσχυση εκ μέρους της Πολιτείας του θεσμικού πλαισίου στήριξης των πολυτέκνων και την διαρκή παρουσία της Κυβέρνησης στο πλευρό τους, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο κ. Ι.Βοϊδη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των πολυτέκνων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην χρονική περίοδο του τελευταίου έτους της πανδημίας.

Παράλληλα, συνόψισε τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει λάβει γι’ αυτούς η Κυβέρνηση, αρκετές από τις οποίες ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας:

-Επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ για τα παιδιά που γεννιούνται από τις αρχές του 2020, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησής του.

-Αύξηση αφορολογήτου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μείωση του Φ.Π.Α. για βρεφικά είδη από 24% σε 13%.

-Κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους πολυτέκνους όσον αφορά εξαθέσιο και άνω επιβατικό Ι.Χ.

-Διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

-Προώθηση της πρόσληψης 1.700 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη πολύτεκνων οικογενειών

-Έμφαση στα θέματα οικογένειας και δημογραφικής πολιτικής, με τη δημιουργία σχετικής ειδικής θέσης υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά τη συνάντηση, έκανε την εξής δήλωση:

«Στις θλιβερές διαπιστώσεις ότι η Ελλάδα “γερνάει” και ότι το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, η Κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με ένα πλέγμα συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της οικογένειας και δη των πολυτέκνων.

 Αυτά εξήγησα στον κ. Βοϊδη και τα μέλη του Δ.Σ.του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας, κατά τη σημερινή πολύ ενδιαφέρουσα συνάντησή μας, ευχαριστώντας τους για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν για το Έθνος οι πολύτεκνες οικογένειες και δηλώνοντάς τους την αμέριστη στήριξή μας.

 Είμαστε σταθερά δίπλα τους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματά τους, εντός πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της οικονομίας μας».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης